Karadeniz'de tekne faciası! Ölüler ve kayıplar var

Bafra ilçesinde avlanmak için Gıcı Gölü'ne açılan avcıların içinde bulunduğu tekne alabora oldu. Fırtına nedeniyle alabora olan tekneden göle düşerek kaybolan 6 kişiden 2'sinin daha cesedine ulaşıldı.

Karadeniz'de tekne faciası! Ölüler ve kayıplar var

Deniz polisi ekiplerinin gölde yürüttüğü çalışmalarda, kayıp kişilerden Muharrem Türkmen (37) ile Niyazi Türkmen'in (30) cesetleri dalgıçlarca bulundu.

Cesetler, ambulansla Bafra Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Yetkililer, teknedeki 7 kişinin avlanmak için bölgeye geldiğini, geceyi göl çevresindeki bir kulübede geçirdikten sonra sabaha karşı tekneyle göle açıldıklarını bildirdi.

Dalgıçlar, göldeki aramalar sırasında bir pompalı tüfek buldu. Tüfeğin, avda kullanılmak üzere teknede olduğu tahmin ediliyor.

Olay bu sabah Samsun'un Bafra İlçesi Sarıköy mevkii Gıcı Gölü'nde meydana geldi. 5 balıkçı olumsuz hava şartlarına rağmen iki çocukla birlikte balık avlamak için tekne ile göle açıldı.


Olay yerine giden Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Tekne ile balık avlamak için 7 kişi göle açılmışlar. Ancak dönüşte tekne alabora olmuş. Şuan ekiplerimiz bölgeye intikal etti ve kayıp kişilerin bulunması için çalışmaları sürdürüyorlar" dedi. 

Bafra Belediye Başkanı Ak Partili Zihni Şahin ise, "Bir kişinin cesedine ulaşıldı. Yanlarına iki de çocuk alıp balık avlamak için açılmışlar. Maalesef bu acı olay meydana geldi. Balık avlamaya gitmemeleri konusunda kendilerini uyarmışlar ama maalesef dinlememişler. Fırtına nedeniyle de tekneleri alabora olmuş. Ekiplerin çalışması sürüyor" diye konuştu.




KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Samsun'un Bafra İlçesi Sarıköy Mevkii'ndeki Gıcı Gölü'nde bir balıkçı teknesinin alabora olması sonucu 7 kişi sularda kayboldu. 30 yaşındaki Dursun Namlı, Muharrem Türkmen (37), Niyazi Türkmen (30), cesedine ulaşılırken Bilgin Namlı (15), Yunus Emre Erol (20), Yunus Semiz (38) ve Mehmet Ali Semiz'e (35) ulaşma çalışmalarına devam ediliyor. Cesetler, ambulansla Bafra Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bafra İlçesi Sarıköy mevkii Gıcı Gölü'nde 7 genç, balık tutmak için bu fırtınada göle açıldığını söyleyerek, "Burası denize çok yakın bir bölge. Bu fırtınalı günde arkadaşlarımız balığa çıkmışlar. Polis ve AFAD ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Dalgıçlarımız bölgede. Allah ailelerine sabır versin" dedi.

Öte yandan haberi alan 7 kişinin aile fertleri ve yakınları olay yerine akın etti. Gözyaşları içerisinde arama kurtarma çalışmalarını izleyen aileler sinir krizi geçirdi. Bafra'nın Sarıçevre, Bakırpınar, Çatak Köyü'ndan arkadaş olan 7 kişinin, hobi olarak balıkçılıkla uğraştıkları belirtildi.

Öte yandan kaybolanlardan, Bafra Nafız Kurt Devlet Hastanesi'nde çalışan Yunus Semiz'in 16 saat önce Facebook'taki sayfasında "Ölüm güzel olmasaydı, Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ölmezdi" fotoğrafını paylaşıp, "Bence çok doğru" diye yazması dikkat çekti.


DHA
<< Önceki Haber Karadeniz'de tekne faciası! Ölüler ve kayıplar var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER