Kanal D sordu: Neden vurulmadı !

ABD'nin verdiği canlı PKK görüntüleri ilk kez ortaya çıktı. Ama çok vahim bir durum var. PKK'lılar tespit ediliyor ama vurulmuyor.

Kanal D sordu: Neden vurulmadı !

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, "PKK'lıları artık BBG evini izler gibi izliyoruz" demişti. Ancak bunun görüntüleri hiç ortaya çıkmamıştı. ABD'nin İnsansız Hava Aracı'ndan gelen görüntüler BBG evi benzetmesinin aynen yaşandığını gösterdi. Ancak ortaya çok vahim bir durum da çıktı. BBG gözetler gibi gözetlenen terörist grup adım adım izlendi ama K. Irak'ı geçip, Aktütün Karakolu'na saldırmalarına müdahale edilmedi. Aktütün Baskınında 6 Mehmetçik şehit olmuştu. KANALD HABER'İN ORTAYA ÇIKARDIĞI GÖRÜNTÜLERE YAYIN YASAĞI GELDİ Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi, Genelkurmay Başkanlığınca basın ve yayın organlarına verilenler dışındaki, ''PKK terör örgütü mensuplarının anlık istihbarat görüntüleri ve Irak'ın kuzeyinde icra edilen harekata ilişkin gizli nitelikteki bilgileri içeren her türlü belge ve dijital kayıtların yayımına 'yayın yasağı' konulmasına'' karar verdi.

AÇIKLAMADA ŞÖYLE DENİLDİ

BÖLÜCÜLER KABAK GİBİ ORTADAYDI - KARELER

İnsansız Hava Aracı, PKK'lıların yerini koordinatlarıyla belirlemesine rağmen Genelkurmay'dan F-16'lara vuruş emrinin çıkmamış olması vahim bir soru olarak ortaya çıkmış oldu. İşte olayın kritik ve derin yönleriyle o görüntüler: 1. Olay: Yer: Kuzey Irak’ın Avokan bölgesi Tarih: 20 Nisan 2008 6 askerimizin vatandaşımızın şehit olduğu Şemdinli Aktütün Karakolu Baskınından sadece 20 gün önce.. ABD ordusuna ait insansız casus uçağı 4 km yüksekten PKK’lı teröristleri tespit etti. Teröristlerin bu mesafeden 9 metreli uçağı fark etmeleri mümkün değil. PKK’lılar 5 – 6 kişilik gruplar halinde oturuyor sınırımızdan 20 km mesafedeler. Bu görüntüler canlı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine iletiliyor. Casus uçak saniye saniye görüntüleri veriyor. Kamera önce PKK’lılara odaklanıyor, sonra geri dönüp TSK karakolunu yani Aktütün Karakolunu görüntülüyor. Böylece İnsansız Hava Uçağı iki nokta arasındaki mesafeyi ve teröristlerin ilerlemesinden hedefi hesaplıyor. Uçağın kamerası görüntülemekle kalmayıp aynı zamanda PKK’lıları noktalıyor. Kamera teröristleri kare içine alarak, vuracak uçaklar için koordinatları net olarak veriyor. Ancak buna rağmen F-16'lar sözkonusu teröristleri vurmuyor. Teröristler bölgeye ilerliyor, konuşlanıyor ve kendilerine göre uygun anda Aktütün Karakolu'na baskın düzenliyor: Sonuç: 6 şehit... 2. olay 2. Olay ise Mart ayında geçiyor. Bu sefer terörist grup daha kalabalık ve görüntüler çok daha net. Mart 2008 İnsansız uçak bu sefer sınırımıza 9 km mesafadeki Obaka bölgesinde. Uçak 30 teröristi tespit ediyor. Teröristler açık biçimde görülüyor. Casus uçak F-16’lar için noktalamayı yapıyor. Ve teröristler yürüye yürüye Türkiye’ye giriyor. NEDEN VURULMADILAR? Her şey bu kadar açık ve net. Şimdi önemli bir soru gündeme geliyor Bu istihbarat Türkiye’ye böyle iletiliyorsa, bu grup neden vurulmadı? Oysa Diyarbakır’dan kalkacak bir F -16 yarım saatte grubu komple yokedebilir. Burada çeşitli ihtimaller var: 1 – ABD bu görüntüleri Türkiye’ye anında vermedi 2 – TSK’nın bu terörist grubu vurmamak için bilmediğimiz çeşitli sebepleri var. 20 Nisan’da açıkça görüntülenen grubun 10 Mayıs’ta Aktütün karakolunu bastığı kesin bilgi. O saldırıda 6 Mehmetçik şehit düştü. ABD bu görüntüleri anında vermeyip sonradan verdiyse olay skandal. Çünkü ABD Aktütün’ün basılmasına seyirci kalmış sonucu çıkıyor. Ancak uzmanlar, bu ihtimalde ABD’nin sözkonusu görüntüleri hiç vermeyeceğini, tamamen gizleyeceğini söylüyorlar. Görüntüler verilmişse PKK’lı grubun neden vurulmadığını açıklamak ise Güvenlik Güçlerine kalıyor? AKTİFHABER
<< Önceki Haber Kanal D sordu: Neden vurulmadı ! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER