Kamuda yürütülen cadı avı şube müdürünü isyan ettirdi

Hükümet sözcülerinin sürdürdüğü ‘paralel yapı’ iddiası ve kamuda yürütülen cadı avı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde şube müdürü olarak görev yapan M.Y. adlı vatandaşı isyan ettirdi.

Kamuda yürütülen cadı avı şube müdürünü isyan ettirdi

Çareyi TBMM’ye başvurmakta bulan M.Y., kendisine yönelik yıldırma politikalarını anlattı ve yaşadığı psikolojik sorunları aşabilmek için Meclis’ten tıbbi yardım istedi.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında hükümete darbe planlandığı iddiaları ile başlatılan ‘paralel yapı’ safsatası, binlerce masum insanın mağdur edilmesine neden oldu. 40 binden fazla yargı ve emniyet mensubu görevden alındı ya da sürgün edildi. Kamu kurumlarının tamamına yansıyan cadı avı, birçok vatandaşın psikolojik sorunlar yaşamasına neden oldu. SGK Manisa İl Müdürlüğü bünyesinde şube müdürü olarak görev yapan M.Y. adlı vatandaş, TBMM Dilekçe Komisyonu’na yaptığı başvuruda milletvekillerinden yapılan haksızlıklara müdahale etmelerini istedi. 2011’de başladığı görevi süresince herhangi bir şikayetle karşılaşmadığını ancak 17 Aralık’tan sonra ciddi bir psikolojik baskı ve yıldırmaya maruz kaldığını belirten M.Y., dilekçesinde, “Sırf üye olduğum ve yönetiminde bulunduğum bazı sivil toplum kuruluşları (dernekler), okuduğum eserler, beğendiğim fikir ve düşünce insanları ve yine 1990 yılından beri yapmış olduğum dini, ahlaki ve fikri faaliyet ve çalışmalar nedeni ile (bugüne kadar hiçbir soruşturma ve suçlama yapılmayan konular) ne olduğu ve sınırı belli olmayan paralel örgüt üyesi muamelesine tabi tutulmaktayım.” ifadelerini kullandı.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, bugüne kadar hiçbir şekilde siyasi açıklama ve davranış içerisine girmediğini, hatta seçimlerde kime oy verip vermeyeceğini dahi hiçbir yerde beyan etmediğini anlattı. M.Y., “Buna rağmen özellikle bir siyasi partinin yönetim ve temsilcileri tarafından karalama ve tacizlerle karşı karşıyayım. Yapmış olduğum işlerle alakalı herhangi bir eksik, kusur, ihmal ve benzeri bir problem olmamasına rağmen tarafıma uygulanan bu baskı, psikolojimi bozmuş durumda. Bulunduğum yerde maruz kaldığım baskı ve yıldırmalar konusunda siz değerli komisyon üyelerinden yardım talep etmekteyim.” görüşlerine yer verdi.

SUÇUM NEDİR, SÖYLESİNLER!


Yaşadığı baskılar nedeniyle başka bir yere tayin olmak istediğini ancak mevcut görevde tamamlaması gereken süreyi tamamlamadığı için bunu yapamadığını belirten M.Y., komisyondan şu taleplerde bulundu: “Komisyonunuzdan maruz kaldığım baskılar konusunda ne yapacağım konusunda yardım, haklarım korunmak şartı ile tayin ve yer değiştirme, bundan sonra karşı karşıya kalacağım hukuksuz işlemler konusunda destek ve paralel örgütün ne olduğu, bu örgüt kapsamında bir suç ve kabahatim olup olmadığının anlaşılabilmesi için örgütün tanımı ve kimlerin bu örgüt kapsamında değerlendirildiğinin bildirilmesini, hakkımda fişleme yapılıp yapılmadığı telefon ve e-posta gibi haberleşme unsurlarımda dinleme ve takip olup olmadığının araştırılması ve varsa dinleme ve fişleme bu faaliyetlerin sona erdirilmesi, bundan sonra açılacak ve yapılacak her türlü idari işlemin beni karalamak ve hukuksuz isnatlara kılıf oluşturmak için yapılacağına inandığımdan bu psikolojik durumumun giderilmesi için komisyonunuzdan tıbbi yardım talep etmekteyim.”
<< Önceki Haber Kamuda yürütülen cadı avı şube müdürünü isyan ettirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER