İstifanın perde arkasında ne var?

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’nun görevinden istifa etmesinin perde arkasında eski CHP lideri Deniz Baykal’la yaptığı röportajın olduğu iddia edildi.

İstifanın perde arkasında ne var?

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, dün verdiği ani kararın ardından çalışma arkadaşlarına veda etti. Berberoğlu, “5 yıllık Hürriyet maceramda bana verdiğiniz destek için teşekkür ederim.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Malatya’da yaptığı seçim mitingindeki konuşmasında hedef gösterdiği Doğan Grubu’nun amiral gemisi Hürriyet Gazetesi’nden dün bir ayrılık haberi geldi. Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, ani bir kararla görevinden istifa etti. Berberoğlu’nun istifasının Başbakan’ın Malatya’da grubu hedef göstermesinden sonra gelmesi dikkat çekti. Erdoğan, konuşmasında Doğan Yayın Grubu’nu, “Doğan Grubu, Radikal gazetesi isim veriyorum açık” diyerek eleştirmiş, gazeteci Amberin Zaman için ise, “Çıkarıyorlar seni işte böyle malum Doğan Grubu’nun televizyonuna, oradan da saygısızca yüzde 99’u Müslüman olan bu halka hakaret ediyorsun.” ifadelerini kullanmıştı. Bu arada Hürriyet Gazetesi’nde Berberoğlu’ndan boşalan koltuğa vekaleten gazetenin yayın direktörü Fikret Ercan’ın oturacağı iddia ediliyor.

Enis Berberoğlu’nun istifa haberini Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı duyurdu. İstifa haberinin ardından Berberoğlu, Vuslat Doğan ile birlikte gazeteye gelerek saat 13.30’da çalışma arkadaşlarıyla son toplantısını yaptı. Berberoğlu, veda konuşmasında, “5 yıllık Hürriyet maceramda bana verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ederim.” dedi. Enis Berberoğlu, ayrıca, henüz herhangi bir planının olmadığını ve biraz dinlenmeyi düşündüğünü söyledi. Vuslat Doğan Sabancı da Berberoğlu’na teşekkür etti. Enis Berberoğlu, yaklaşık 5 yıl önce Ertuğrul Özkök’ün yerine Hürriyet’in başına getirilmişti.

AMBERİN ZAMAN’A ‘EDEPSİZ KADIN’ HAKARETİ

Başbakan Erdoğan, Malatya mitinginde Amberin Zaman için şunları söylemişti: “Kılıçdaroğlu önceki gün bir televizyona çıkmış, AK Parti kitlesinin sorgulama yeteneği yok diyor. Halkın ahlak reformuna ihtiyacı var diyor. Oradan da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış, edepsiz bir kadın, ‘Müslüman ülkede bunu beklemek zor, değil mi’ diyor. Haddini bil, haddini. Eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun. Çıkarıyorlar seni işte böyle malum Doğan Grubu’nun televizyonuna, oradan da saygısızca yüzde 99’u Müslüman olan bu halka hakaret ediyorsun.”

“DOĞAN GRUBU, RADİKAL GAZETESİ İSİM VERİYORUM AÇIK”

Başbakan Erdoğan, Türkiye’de bir kısım medyanın, işverenlerin, sivil toplum örgütlerinin, siyasetçilerin üzerinde mahalle baskısı olduğunu iddia ederek konuşmasını şöyle sürdürmüştü: “Doğan Grubu, isim veriyorum açık. Radikal gazetesi ne diyor; ‘İsrail saldırı altında’. Ey Doğan Grubu, İsrail mi saldırı altında, Gazze mi saldırı altında? İsrail’den kaç kişi öldü bir say bakalım, fosfor bombalarını gönderen 500-600 ton bombayı Gazze’ye yağdıran kim? Gazze yerle bir edildi, bu kadar insan öldürülüyor, bunu sen hangi ruhla, vicdanla bu şekilde yazabiliyorsun, bu başlığı atabiliyorsun?”

MHP’Lİ VEKİL: İSTİFANIN SEBEBİ BAYKAL RÖPORTAJI

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’nun görevinden istifa etmesinin perde arkasında eski CHP lideri Deniz Baykal’la yaptığı röportajın olduğu iddia edildi. Röportajdaki açıklamaların Başbakan Tayyip Erdoğan’ı rahatsız edeceği ve Berberoğlu’nun görevden ayrılmasında bu röportajın etkili olduğu belirtiliyor. İddianın sahibi ise MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan. Kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, konuyla ilgili önemli iddialarda bulunan Türkkan şunları söyledi: 

“Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’nun işine son vermesinin ardında damat (Mehmet Ali) Yalçındağ var. Damat Yalçındağ, Erdoğan’a teslim olduğunu daha önce de müteaddit defalar beyan etmişti. Hürriyet’in ‘diğerlerine göre tarafsız’ yayın politikasından rahatsız olan Erdoğan, bunu birkaç kez damada iletti. Damat Yalçındağ’ın en son, ‘Ertuğrul Özkök’e yazı yazdırma’ talimatı, bugüne gelinen mesafeyi hızlandırdı. Özkök’ün işine son vermeyi uygun ve etik bulmayan Berberoğlu, Yalçındağ’ın bu önerisini reddetti. Enis Berberoğlu, işine son verilmeseydi yarın kendi yaptığı Deniz Baykal röportajını muhtemelen manşetten verecekti. Bu röportajda, Baykal’ın Başbakan hakkında yaptığı çok önemli açıklamalar vardı. Pazar öncesi böyle bir röportaj da hem Erdoğan’ı hem de damadı çok rahatsız edecekti. Doğan Grubu da tam teslim bundan böyle.”

<< Önceki Haber İstifanın perde arkasında ne var? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER