İşte insanın en büyük sırrı

Op. Dr. Kemal Tekden ruh kavramı ile alakalı çarpıcı bilgiler verdi.

İşte insanın en büyük sırrı

Samanyolu Haber TV’de yayınlanan Haber Özel programının konuğu Op. Dr. Kemal Tekden insan ruhu ile alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bedeni ruhun bir bineği olarak gören Tekden, beden olmazsa ruh veya ruh olmazsa bedenin hiç bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi. Canlı bir beden, bir dakika sonra ölü bir beden olsa dahi fiziki olarak aralarında hiçbir farkın olmayacağını ifade eden Tekden, ‘Ruh bedene canlılık verir, insanın iradesini sağlar ve herşeyi idrak eder’ dedi.


Uyku anında ruhun özgür olduğunu ve dolaştığını söyleyen Tekden, nefsin çeşitli arzularını da uyku halinde bedenin dinlendiği için yapmak istemediğini belirtti. Tekden :’İnsanlar bazen rüyalar görür. Bizim inancımıza göre dünyevi nefsin emareleridir bu rüyalar. Bu da ruhun zaten dolaştığını gösterir.'

Ruhun maiyeti hakkında çok az bilgiler olduğunu ifade eden Tekden, ruhun tamamen soyut bir varlık olduğunu belirtti.

Tekden, ‘Beden aslında ruhun emrine girerse veya vahyin aydınlığında hareket ederse insan o kadar rahat ve huzurlu olmuş olur. Aksine ruh tam tersi olan nefsin arzularını isterse bedene de o kadar huzursuzluk çektirmiş olur. Mesela stres tam bu konuyla alakalı. İnsanın sınırları bellidir. Ruhumuzu tatmin için elde edemeyeceğimiz bazı şeyler için çalışmak daima insanı stres sokar’ dedi.

Ruhun dünyaya açıldığı yerin göz olduğunu ifade eden Tekden: ‘Ruh aynı zamanda görmek için 3. göz dediğimiz epifiz organını kullanır. Bu organın gece salgıladığı bir hormon sayesinde ruh gözler kapalı olsa dahi ruh görmeye devam eder. Zaten altıncı his dediğimiz gibi kavramlarda hep bu konu ile alakalı’ dedi.

Bilimadamlarının ruh dememek için beyin üstü diye bir kavramın insan beynini yönettiğini belirten Tekden:’ Ruh kesinlikle beyin üstü bir güçtür. Zaten insanlar beyni araştırıyorlar. Vücuttaki bir çok organın beyindeki merkezi bulundu fakat beynin merkezini daha bulamadılar. Bu yüzden bizim ruh dediğimiz kavrama onlar beyin üstü diyorlar.’

Bedenin almayı ruhun ise vermeyi istediği bir ortam huzurlu olmak için bir şey almak değilde bir şey vermek gerekir diyen Tekden, ‘Bütün gençlere stresten kurtulmanın tek yolu olarak insanlara hizmet etmeyi öneriyorum. İnsanların birbirlerine karşılıklı olarak yardım ettiği bir ortamda kimse huzursuz olamaz’ dedi.

<< Önceki Haber İşte insanın en büyük sırrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER