İşte Star'ın paralel yalanlarının gerçek hedefi!

Kamudaki görevden almaların Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) başlamamasından rahatsız olan Star Gazetesi, paralel yalanlara devam ediyor.

İşte Star'ın paralel yalanlarının gerçek hedefi!

İstanbul SGK il müdürlüğüne paralel yapı tarafından 5 milyon liralık hurda kâğıt ve bilgisayarın ihalesiz satıldığı yalanına sarılan gazetenin hedefinde SGK’da gerçekleştirilmeyen tasfiyelerin olduğu belirtiliyor. Kuruma yakın kaynaklar, İstanbul’daki tüm hurdaların satılması halinde bile değerinin 5 milyon lira etmeyeceğini ifade ediyor. Diğer yandan Star’ın bugüne kadar 87 milyar Euro’luk kara para aklandığı iddiasını ve Sabah-atv’nin satışı için hükümete yakın işadamlarından 630 milyon dolar toplanmasını gündeme getirmemesi dikkat çekiyor.

Zaman gazetesinin haberine göre, Star gazetesi SGK'ya yönelik yalan haberlerini dün ‘Kamyonlar geldi, parayı verdim’ bugün ise 'Para gerçek ihale sahte' ismiyle manşetine taşıdı. Haberde söz konusu hurda kâğıtlarını taşıyan kamyoncu ve kâğıt firması ile görüşen gazete, firmanın “Ton başına ödeme yapıyoruz, tonuna da 250 lira veririz” yönündeki genel ifadelerini kullandı. Ayrıca SGK’nın ‘Soruşturma devam ediyor, 4 müfettiş yürütüyor. Son aşamaya geldi.’ açıklamasına rağmen Star, “Paralel yapıya yakın yöneticiler müfettişlerce korunuyor” yalanını devam ettirdi. 

Özellikle SGK’nın bu süreçte hedef alındığı ve burada tasfiye yapılmamasının rahatsızlık oluşturduğu aktarılıyor. Star gazetesinin daha önce defalarca çıkan bu haberde ısrar etmesinin sebebinin de SGK’da kanun dışı tasfiyelerin hayata geçirilmesi olduğu konuşuluyor. Özellikle bu konuda yetkili mercilerin dikkati çekilmeye çalışılıyor. Tasfiyelerin ve görevden alınmaların gerçekleştirilmesi isteniyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna tek satır yer vermeyen Star gazetesinin yasalarla kurulmuş bir dernek üzerinde paralel yapı yalanını ortaya koyması çok inandırıcı bulunmuyor.

<< Önceki Haber İşte Star'ın paralel yalanlarının gerçek hedefi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER