İşte Selam ve Tevhid Örgütü'nün kan donduran suikast hazırlığı

Sahur vakti gözaltına alınan polislerin yürüttüğü Selam Tevhid Terör ve Casusluk Örgütü dosyasında dehşete düşüren yeni detaylar ortaya çıktı.

İşte Selam ve Tevhid Örgütü'nün kan donduran suikast hazırlığı

Savcılıkça hazırlanan dava dosyasına göre, 4 hücreli örgüt elemaları sadece devletin kritik noktalarına sızmakla kalmayıp askeri stratejik birçok bölge için raporlar hazırlamış. İstanbul’daki ABD ve İsrail konsolosluğunun çevresinde keşif yapan İran casusları 'saldırı emri' durumunda belirledikleri cami minaresini kullanmayı planlamış.

Se­lam Tev­hid Te­rör ve Ca­sus­luk Ör­gü­tü dos­ya­sın­da­ki çar­pı­cı de­tay­lar çık­ma­ya de­vam edi­yor. Soruşturma dosyasına göre; ABD ve İs­ra­il kon­so­los­lukları çev­re­sin­de ke­şif yap­an örgüt üyelerinin, sal­dı­rı için ca­mi mi­na­re­si­ni kul­lan­ma­yı plan­la­dık­la­rı or­ta­ya çık­tı. Ele ge­çi­ri­len ör­güt ya­zış­ma­la­rı­na gö­re sal­dı­rı için ya­pı­lan ke­şif ça­lış­ma­la­rı en in­ce ay­rın­tı­sı­na ka­dar de­tay­lan­dı­rıl­mış. Ör­gü­tün ay­rı­ca Tür­ki­ye için si­ya­si ve as­ke­ri öne­me sa­hip stra­te­jik as­ke­ri ha­ri­ta­la­rı da ele ge­çir­di­ği or­ta­ya çık­tı. Söz ko­nu­su ha­ri­ta­lar üze­rin­de ça­lış­ma­lar ya­pan ör­güt bu ha­ri­ta­lar için de çe­şit­li not­lar al­mış.


CA­Mİ­LE­Rİ KUL­LA­NA­CAK­LAR­DI

Bugün'ün haberine göre, so­ruş­tur­ma dos­ya­sı­na gö­re; Tür­ki­ye­’de ka­os çı­kar­mak ve te­rör ey­lem­le­ri ger­çek­leş­tir­mek için her tür­lü ça­lış­ma­yı ya­pan İran ajan­la­rı dev­le­tin bü­tün kıl­cal da­mar­la­rı­na sis­te­ma­tik ve dü­zen­li bir şe­kil­de yer­le­şip dev­le­tin en önem­li sır­la­rı­nı ajan­lar ara­cı­lı­ğıy­la İran İs­tih­ba­ra­tı'na ulaş­tır­mış. İs­tan­bu­l’­da ABD ve İs­ra­il Kon­so­los­lu­ğu­’na sal­dı­rı plan­la­yan ör­güt, bu sal­dı­rı için ca­mi mi­na­re­le­ri­ni kul­lan­ma­yı plan­la­mış. Sav­cı­lık ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan da­va dos­ya­sın­da; ör­gü­tün hi­ye­rar­şik bir şe­kil­de ha­re­ket et­ti­ği, 4 hüc­re ile ko­or­di­nas­yo­nun sağ­lan­dı­ğı sa­vu­nu­lu­yor. Bu­na gö­re ör­güt üye­le­ri ge­nel­lik­le pa­ta­tes hat di­ye ta­bir edi­len tek kul­la­nım­lık hat­la­rı ter­cih edi­yor ve te­le­fon­da kod isim kul­la­nı­yor. Ay­rı­ca ör­güt mi­li­tan­la­rı­na, İra­n’­da as­ke­ri ve stra­te­jik bil­gi edin­me, si­lah­lı ey­lem, sal­dı­rı ve ca­sus­luk ko­nu­la­rın­da uz­man ki­şi­ler ta­ra­fın­dan eği­til­di­ği de id­di­alar ara­sın­da yer alı­yor.

'HER TÜR­LÜ GÖZ­LEM YA­PI­LA­Bİ­LİR'

Bu­na gö­re ye­tiş­ti­ril­miş ele­man­lar Tür­ki­ye için as­ke­ri, si­ya­si ve stra­te­jik önem ta­şı­yan yer­ler hak­kın­da İran adı­na ca­sus­luk fa­ali­yet­le­ri yü­rüt­tük­le­ri so­mut de­lil­ler­le da­va dos­ya­sın­da yer alı­yor. ABD Kon­so­los­lu­ğu­’na sal­dı­rı için ke­şif ya­pan mi­li­tan­la­rın sal­dı­rı için bü­tün ay­rın­tı­la­rı plan­la­dık­la­rı gö­rü­lü­yor. Ör­güt mi­li­ta­nı H.Y’­den ele ge­çen not­la­ra gö­re ör­güt sal­dı­rı için yap­tık­la­rı ça­lış­ma­la­rı kay­da al­mış. İş­te o ça­lış­ma not­la­rı:

“1) Ana gi­riş ka­pı­sı­nı 50 mt me­sa­fe­den tam gö­rü­yor. Üç kat­lı bir ev or­ta ka­tı ki­ra­lık­tı. (800 TL) Bu­ra­dan her tür­lü fo­to, film, göz­lem ya­pı­la­bi­lir.

2) Kö­şe­de bir ca­mi var. Bi­rin­ci mad­de­de bah­se­di­len ev ile kar­şı kar­şı­ya bu­lu­nu­yor. Ca­mi­nin mi­na­re­si de bu iş için kul­la­nı­la­bi­lir. mi­na­re­den fo­to ve film çe­ki­mi ya­pı­la­bi­lir. Bu­ra­da dik­kat çe­ken ca­mi­nin tu­va­le­ti önün­de sü­rek­li du­ran iki ki­şi bun­lar saf/özür­lü gi­bi gö­rü­nü­yor­lar ve tu­va­le­tin anah­tar­la­rı da bu ki­şi­ler­de du­ru­yor. Her ge­çi­şi­miz­de ora­da bu­lu­nu­yor­lar­dı. Sa­de­ce yağ­mur­lu olan bir gün­de yer­le­rin­de yok­tu­lar. Bu ki­şi­ler bi­raz şüp­he­li bu­lun­du.”

İsrail Başkonsolosluğu’nun uydu haritasını almışlar

Örgüte yönelik yapılan operasyonda ele geçirilen belgeler arasında İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu yer ve çevresi ile ilgili ayrıntılı haritaların olduğu da ortaya çıktı. Bu haritaların genel itibarıyla yakınlaştırılmış ve bölgede yer alan sokak isimleri, iş yerleri gösterir özellikte olduğu da dikkat çekiyor.

Örgütsel hiyerarşi

Dört ana hücre altında faaliyet gösteren Selam Tevhid Terör Örgütü’nün bu hücreler altında hiyerarşik bir faaliyet yürüttüğü de görülüyor. H.A.Y’nin örgütsel hareketliliği ve bilgi aktarımı konusunda Naser Ghafari ve bürokratlar arasında bir köprü olduğu savunuluyor.

TÜRKİYE’DEN İRAN’A ELEMAN GÖTÜRÜP YETİŞTİRDİLER

Soruşturma dosyasında Türkiye’den bir takım kimseler eğitim amaçlı İran’a gitmiş. İran’da ise Sawama ve Kudüs Ordusu görevlilerince takip, anti takip, yer tayin etme, kroki çizme, fotoğraftan şahıs bulma, yakın savunma, istihbarat toplama, örgütlenme silah ve patlayıcı konularında 15 gün ile 2 ay arasında eğitildikleri belirtiliyor.

Kamplarda eğitime alınan kişilerin önceden askerlik yapıp yapmadığı, kimlik bilgisi, siyasi eğilimi, İran’daki rejime olan ilgisi, bilgi sahası gibi konularda özgeçmiş raporu adı altında hazırlanmış belge doldurtulduğu bu bilgilerin örgütün arşivinde yer aldığı öğrenildi.

Eğitimlerin sonunda kendilerine faydalı olacak bazı vasıflı elemanlar ile özel ilgilenerek ilişkileri sıkı ve sürekli hale getirildiği ve elemanları Türkiye’ye gönderdiklerinde ayrıca ziyaret edilerek ilişkileri devam ettirdikleri belirtiliyor.

SİLAHLI EĞİTİM ALIYORLAR

Dosya kapsamında ifadesine başvurulan şüphelilerden Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde gece bekçisi olarak çalışan M.N. ile beraber İran'ın Tahran kentinde Devrim Muhafızları tarafından silahlı eğitim de aldıklarını belirten A.A, "Devrim Muhafızları adına Mollalar’dan talimat aldıklarını söyleyen bu kişi her türlü ihtiyacımızı karşılıyordu.

Diğer arkadaşla beraber bu kampta aylarca silah eğitimi aldık. Ben daha sonra Türkiye'ye döndüm. M. ise orada kalıp 4 sene bir üniversitede dini eğitim aldı" şeklinde konuştu.

İRAN ŞİDDET EYLEMLERİ İÇİN İSTİHBARAT PAYLAŞMIŞ

Ör­gü­tün Tür­ki­ye­’de­ki ajan­la­rı­na çe­şit­li şid­det ey­lem­le­ri­nin (Ame­ri­ka­lı ve İs­ra­il­li iş adam­la­rı­nın vu­rul­ma­sı) ya­pıl­ma­sı­ yö­nün­de ta­li­mat ver­dik­le­ri ve plan­la­nan bu ey­lem­ler­le il­gi­li ba­zen İran­lı ajan­la­rın ey­lem­ci hüc­re­ler­le is­tih­ba­rat bil­gi­si pay­laş­tık­la­rı da tes­pit edil­miş.

So­ruş­tur­ma dos­ya­sın­da ör­gü­tün Tür­ki­ye­’de plan­la­dık­la­rı ey­lem­ler için bu grup­la­ra her tür­lü mad­di im­kan sağ­la­dı­ğı, ya­pı­lan­ma­nın mad­di ola­rak İran dev­le­tin­den yar­dım al­dı­ğı, ya­pı­lan bu yar­dım­la­rın he­sa­bı­nın ay­rın­tı­lı ola­rak tu­tul­du­ğu yi­ne de­lil­ler ara­sın­da sı­ra­lan­dı­ğı gö­rü­lü­yor.

ADANA, BATMAN VE GAZİANTEP'E AİT GİZLİ HARİTALAR ÇIKTI

Ör­güt üye­le­rin­den H.Y’­nin evin­de ya­pı­lan ara­ma­lar­da Ada­na, Bat­man ve Ga­zi­an­te­p’­e ait ay­rın­tı­lı ve yük­sek çö­zü­nür­lük­lü giz­li­lik de­re­ce­li to­pog­ra­fik ha­ri­ta­lar ele ge­çi­ril­miş.

Bu ha­ri­ta­la­rın “Ha­ri­ta Ge­nel Ko­mu­tan­lı­ğı­” ta­ra­fın­dan ha­zır­lan­dı­ğı, ha­ri­ta­lar üze­rin­de ise “Dev­le­tin em­ni­ye­ti ile il­gi­li bir Mil­li Sa­vun­ma sır­rı olan bu ha­ri­ta­nın alı­nan mak­sat dı­şın­da kul­la­nıl­ma­sı, as­lı­nın ve­ya kop­ya­sı­nın her­han­gi bir tarz­da yet­ki­si ol­ma­yan kim­se­le­re ve­ril­me­si, muh­te­vi­ya­tı­nın açık­lan­ma­sı ve­ya ka­yıp edil­me­si As­ke­ri Ce­za Ka­nu­nu ve Türk Ce­za Ka­nu­nu ge­re­ğin­ce ağır ce­za­yı ge­rek­ti­ri­r” şek­lin­de no­tun ol­du­ğu tes­pit edil­miş.

Şüp­he­li­de bu­na ben­zer çok sa­yı­da ha­ri­ta­nın bu­lun­ma­sı, söz ko­nu ha­ri­ta­la­rın ku­rum içe­ri­si­ne sı­zan bir ör­güt men­su­bu ta­ra­fın­dan çı­ka­rıl­dı­ğı­nın de­li­li ola­rak gö­rü­lü­yor.

TO­POĞ­RA­FİK HA­Rİ­TA­LA­RIN ÖNE­Mİ

To­pog­ra­fik ha­ri­ta­la­rın, özel­lik­le 1/25 000 öl­çek­li ha­ri­ta­lar. As­ke­ri amaç­lı kul­la­nı­mın dı­şın­da, ül­ke­miz­de bü­yük pro­je­le­rin (ba­raj, yol, ma­den vb) ön ke­şif-ha­zır­lık ve ge­nel pro­je ça­lış­ma­la­rın­da kul­la­nıl­dı­ğı bi­li­ni­yor.

Patates hat kullanıyorlar

Örgütün telefon görüşmelerinde gizliliğe aşırı dikkat ettiği de görülüyor. Örgüt yöneticilerinden E.A.Y’nin Mir Vakili’nin ismini telefonda söylenmediği, F. K’nın bir görüşmede Mir Vakili’den “Beyefendi” şeklinde bahsettiği, V. Ç’nin ise Mir Vakili’ye “Hamit” olarak hitap ettiği dosyaya yansıdı.

İSİMLER ŞİFRELİ VE KODLU

Bire bir telefon kullanmak suretiyle ilişki ve irtibat kuran Kudüs Ordusu Terör Örgütü içerisindeki konumları belli olan Seyed Ali Mir Vakili, F. K, H.S.Ş. isimli şahısların telefon görüşmelerinde “kod” isim kullandıkları da dosyada yer alıyor. Polisin yaptığı titiz çalışmalar sonucunda örgüt içerisinde gerek telefonda gerekse de bire bir yapılan görüşmelerde üst düzey bir bürokrat için,“bizim komutan, Halitin babası, o arkadaş, Yenimahalleli” gibi şifreli cümleler ile anlaştıkları, iletmek istedikleri mesajları güvenli/kamufle olmuş kuryeler vasıtasıyla irtibatlı oldukları yerlere ilettikleri tespit edilmiş.

Ajanlar örgüte iletecekleri bilgileri özel kodlamalar yaparak muhafaza altında tutup gerektiği zamanlar İranlı yetkililere ulaştırıyor. İşte H.Y’nin kullandığı şifreli bir liste.

Hüseyin Avni YAZICIOĞLU’ nun kendi el yazısı olduğu değerlendirilen notlarda benzer şekilde kendi ilk bakışta anlamlandırılamayan kısaltma ve şifrelemelere sıkça yer verdiği görülmüştür. Bu şekilde örgütün kod isimler ve şifreli kelimelerle irtibata geçtiği tespit edilmiş.

Nükleer merkezin bilgileri örgütte

K. Yazıcıoğlu ifadesinde kocasının Halkalı’daki Nükleer Araştırma Enstitüsü’nün krokisini çizdiğini ve bölgenin etrafını dolaşıp haritaya benzer notlar aldığını ifade etmiş. Bu iddialar üzerinde çalışmalarını H.A.Y. üzerinde yoğunlaştıran polis H.A.Y.’nin elde ettiği bilgileri İran devrim muhafızları ordusuna teslim ettiğini somut delilleriyle tespit etti.

Malatya’da gizli ofis açmışlar

Gizli tanık Şafak savcılıktaki ifadesinde “Türkiye’de İstanbul ve Ankara başta olmak üzere özellikle İran’ın resmi kurumları olan şehirlerde çalışmalar yaptıklarını bunun yanı sıra İzmir, Malatya, Trabzon, Adıyaman, Erzurum ve Elazığ’da çeşitli şirketler kurarak çalışmalarını kamufle edecek ortamlar hazırlıyor belirtiyor. Malatya’da kurulan NATO Savunma Kalkanı ile ilgili orada bir yer tutuyorlar. Bu yerler normal bir iş yeri görünümünde, bazen bir emlakçı, bazen bir kitapçı olabiliyor” dedi.

KADINLAR ÜZERİNDEN CASUSLUK

Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nün 2012’de yaptığı bir operasyonda 10’u kadın 24 kişi fuhuş ve casusluktan gözaltına alınmıştı. Ajanlık yaptığı iddia edilen İranlı 10 kadın ise sınır dışı edildi. Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre gizli yollardan Türkiye’ye ya da İran’a giriş çıkış yapan kadınlar, İran devrim muhafızlarınca gözaltına alındıktan sonra ajan olarak çalışmaları karşılığında serbest bırakılıyordu.

Metrobüste dosya takası

Ca­sus­luk fa­ali­yet­le­rin­de bu­lu­nan H.A.Y. ve Na­ser Gha­fa­ri bu­luş­ma­dan ön­ce 8 fark­lı met­ro­büs ve oto­büs de­ğiş­tir­miş. Ta­kip dil­me­dik­le­ri­ni an­la­dık­tan son­ra met­ro­büs için­de dos­ya de­ğiş to­ku­şun­da bu­lun­duk­la­rı de­lil­ler ara­sın­da yer alı­yor.

MÜHİMMAT DEPOSU ELE GEÇİRİLDİ

2000 tarihli Kudüs Ordusu Terör Örgütü ile ilgili hazırlanan iddianamenin bir bölümünde, itirafçı M.N’nin beyanlarında; İddianamelerde anılan şahıslar ile ilgili aramalarında patlayıcı malzemelerin elde edildiği, yer göstermeleri sonucunda bir çok patlayıcı ve silahın ele geçirildiği, doğrudan şiddet eylemlerinde bulunduklarını belirtmişti.

26 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleşen Etiler patlaması Selam Tevhid Örgütü tarafından gerçekleştirildiği dava dosyasında tüm delilleriyle yer alıyor.

Saldırıda bir polis 8 vatandaşımız yaralanmış, 1 vatandaşımızın bacağı kopmuştu. Soruşturma kapsamında patlayıcı yerleştiren şahsın Metin Rızazade isimli bir İranlı olduğu belgelendi. Patlayıcıların temin edilmesinde ise eski bir Selam Tevhid eylemcisi A.Ç’nin rol aldığı da delil dosyasında yer alıyor.

AÇIKLARINI?ARAŞTIRDIK

Gizli tanık Şafak ifadesinde, “İsrail ve batılı ülkeler konsolosluk, büyükelçilik binalarına nasıl girilir, neresinde açıklar vardır. Yakınlarında nasıl bir yer vardır.

Bana birçok kez bunu sormuşlardır ve ben biliyorum bu konuda çalıştıkları birçok kişi var. Tayland da büyükelçilikte meydana gelen patlama zaten bunların yaptığı bir şey. Orada İranlılar da yakalandı” dediği görülüyor.

İSTİHBARAT ÇALIŞMASI

Selam Tevhit Örgütü, Türkiye’deki çeşitli elçiliklere yönelik eylemlerde istihbarat ve keşif faaliyetlerinde de bulunmuş. Takipsizlik verilen dosyada H.A.Y.’nin  ekibiyle birlikte İstanbul’daki bazı yabancı ülke konsolosluklarının keşif çalışmasını yaptıkları ve bu yerlerin uydu resimlerini temin ettikleri dosyada delilleriyle yer almış. Yapılacak olan eylemlerde Hizbullah ve El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide gibi örgütler taşeron olarak kullanıldığı dosyada yer alan deatylardan.

İRANLI AJAN KADINLAR POLİS VE ASKERLERE YÖNLENDİRİLİYORDU

Ge­çer­li İran pa­sa­por­tu ve­ri­le­rek, ti­ca­ret ya da tu­rizm amaç­lı Tür­ki­ye­’ye so­ku­lan ka­dın­lar, fu­hu­şa ara­cı­lık ya­pan ki­şi­le­re yön­len­di­ri­li­yor­du. Ka­dın­lar, böl­ge­de gö­rev ya­pan as­ker, po­lis ve bü­rok­rat­lar­la ta­nış­tı­rı­la­rak mu­ta ev­li­li­ği­ne (ge­çi­ci di­ni ni­kâh) zor­la­nı­yor­du.

İd­di­aya gö­re ka­dın­lar da­ha son­ra ev­len­dik­le­ri ki­şi­nin gö­re­vi­ne gö­re mu­ta ni­kâ­hı­nın sü­re­si­ni uza­ta­rak, dev­le­te ait giz­li bil­gi­le­ri top­lu­yor­du. Bu bil­gi­le­ri ise İra­n’­a dön­dük­le­rin­de dev­rim mu­ha­fız­la­rıy­la pay­la­şı­yor­du. Ka­dın şüp­he­li­le­re ait otel oda­la­rı ve ev­ler­de ya­pı­lan ara­ma­lar­da Iğ­dır ve çev­re­sin­de ya­şa­yan rüt­be­li as­ker­le­rin, ba­zı po­lis­le­rin ve bü­rok­rat­la­rın te­le­fon nu­ma­ra­la­rıy­la özel bil­gi not­la­rı­nın yer al­dı­ğı ajan­da­la­rın ele ge­çi­ril­di­ği or­ta­ya çık­mış­tı.

Mutaşa ile bürokraside rahat hareket ediyorlar

İran Dev­rim Mu­ha­fı­zı Tür­ki­ye so­rum­lu­la­rın­dan Na­ser Gha­fa­ri­’nin Tür­ki­ye­’de yay­gın bir mu­ta­şa (fu­huş) ağı­nın ol­du­ğu da­va de­lil­le­ri ara­sın­da yer alı­yor. Ör­gü­tün mu­ta­şa yön­te­mi ile bü­rok­rat­la­ra ulaş­tı­ğı ve bu bü­rok­rat­lar ara­cı­lı­ğıy­la giz­li bel­ge­le­re va­kıf ol­duk­la­rı be­lir­ti­li­yor. Dos­ya­da Gha­fa­ri­’nin 7 ta­ne mu­ta­şa ile mu­ta­şa­la­rın el­de et­ti­ği bil­gi­le­ri Gha­fa­ri­’ye ve­rir­ken el­de edi­len ta­kip gö­rün­tü­le­ri so­mut de­lil­ler ara­sın­da.

İslamcı görünen İrancı yapı gizli bilgiler taşıyor

H.A.Y.’nin Tür­ki­ye­’nin as­ke­ri stra­te­jik alt­ya­pı­sıy­la il­gi­li de yay­gın bir ha­ber al­ma ağı oluş­tur­du­ğu ya­pı­lan tek­nik ve fi­zi­ki ta­kip de­lil­le­ri ara­sın­da yer alı­yor. Bu bil­gi­le­rin ör­gü­tün dev­le­tin kad­ro­la­rı­na yer­leş­tir­di­ği söz­de İs­lam­cı ger­çek­te İran­cı ele­man­lar ve ajan hüc­re­le­ri va­sı­ta­sıy­la te­min et­ti­ği de tes­pit dos­ya­sın­da yer al­mış.

Gizliliğe önem veriyorlar

Örgütün hücre içi not alımlarında gizliliğe önem verilmesi vurgulanıyor. H.A.Y. tarafından hazırlanan el yazılı metinde yapılacaklar şöyle belirtilmiş:

*Günlük hayatta refleks haline gelmesi gereken hususlarda çok zayıf kalıyoruz.

*Telefon görüşmelerinin azaltılması veya konuşulduğunda kullanılacak üslup.

*Telefonların kapatılma biçimleri.

*Bilgisayar kullanımı.

*Kişiler olarak öncemiz ve sonramızdaki değişiklikler.

*Aile ve çevremizin bildikleri.

8 farklı otobüs değiştirdi

Ör­güt üye­le­ri giz­li­lik il­ke­si­ne gö­re gö­rüş­me ya­pı­yor. Sa­at­ler ön­ce­sin­den yo­la çı­kan ajan­lar ay­nı hat üze­rin­de fark­lı yön­le­re gi­den oto­büs­le­re inip bi­niyor. Ta­kip edil­me­dik­le­ri­ni an­la­dık­la­rın­da gö­rüş­me­ye baş­lı­yor­lar. H.A.Y’ın 15 Ağus­tos 2011’de ta­kip­ten kur­tul­mak için 8 fark­lı araç de­ğiş­tir­di­ği ve gö­rüş­me­yi met­ro­büs için­de ger­çek­leş­tir­di­ği tes­pit edil­di.


<< Önceki Haber İşte Selam ve Tevhid Örgütü'nün kan donduran suikast... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER