İşte AKP'nin yahudi lobi şirketlerine gönderdiği 150 milyon TL'nin belgesi

AKP'nin İsrail ve Yahudi lobisi faaliyetleri için 150 milyon TL (65 milyon dolar) ödediğini gösteren belgeler ortaya çıktı.

İşte AKP'nin yahudi lobi şirketlerine gönderdiği 150 milyon TL'nin belgesi

Çıkış yolu bulamadığı her konuda muhatabını işbirlikçi olmakla itham eden iktidar partisinin İsrail ve Yahudi lobisi faaliyetleri için 150 milyon TL ödediğini gösteren belgeler ortaya çıktı. Rotahaber internet sitesi o belgeleri yayınladı.

Filistin davasını politik çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen AKP yönetiminin, yurt dışında aslında İsrail ve Yahudi karşıtı olmadığını, hatta İsrail'le dost olduğunu ispatlamak için ABD'li lobi şirketlerine tam 65 milyon dolar ödediği ortaya çıkmıştı. Rotahaber, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun gündeme getirdiği ve AKP'nin İsrail konusundaki gerçek yüzünü ortaya koyan o belgelere ulaştı.
 
AKP'Lİ SEÇMEN YILLARDIR ALDATILMIŞ
 
Ortaya çıkan belgeler, AKP hükümetinin başta Mavi Marmara olmak üzere 'One Minute' ve Filistin konularında izlediği iki yüzlü politikayı da gözler önüne seriyor.
 
Özellikle Filistin'e karşı uygulanan İsrail zulmüne karşı ekran önünde tepki gösterenlerin, kapalı kapılar ardında İsrail ve Yahudi yanlısı bir hükümet olduğunu göstermek için ABD'deki yahudi kaynaklı lobi şirketlerine tam 65 milyon dolar (150 milyon lira) ödemesi Türk halkının bugüne kadar nasıl yanıltıldığını da gözler önüne seriyor.
 
ÖDEMELER VATANDAŞIN VERGİSİNDEN Mİ?
 
Belgelerde yer alan ödemelerin kimin cebinden çıktığı henüz belli değil. Ödemelerin Dışişleri Bakanlığı bütçesinden yapılmış olması halinde bu paranın içinde AKP'li seçmenlerin de olduğu vatandaşın cebinden çıktığı anlamına geliyor. Bu durum "AKP'li seçmen kendi cebinden İsrail ve Yahudi lobiciliği için para mı ödedi?" sorusunu akıllara getiriyor.
 
TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ ADINA KONTRAT İMZALANIYOR
 
Sözkonusu belgelerde İsrail lobilerinin AKP'nin "İsrail ve Batı yanlısı" olduğuna ikna edilmesi için lobi faaliyeti yürütülmek üzere şirketlerle imzalanmış kontratlar ve bu kontratların dökümü yer alıyor. Sözgelimi 1 Haziran 2009 ile 31 Ağustos 2009 tarihleri arasında imzalanan kontratta her ay 15 bin dolarlık ödemenin Türk Büyükelçiliği adına Fleishman Hillard şirketi tarafından Vendor şirketine ödenmesi öngörülüyor. 
 
TÜRKİYE'NİN İSRAİL YANLISI OLDUĞU İMAJI OLUŞTURULACAK
 
Kontratın iş tanımında ise sözkonusu şirketin Türk Büyükelçiliği adına ABD'li Yahudi topluluğuna yönelik organizasyonlar yapılması, email, telefon görüşmeleri yapılması ve aktiviteler planlanması işleri yer alıyor. İş tanımında Yahudi alemine Türkiye'nin batı yanlısı ve "İsrail yanlısı" (pro-western and pro-İsrael ) bir ülke olduğu imajının oluşturulması da yer alıyor. 
 
İşte ROTAHABER'İN yayınladığı o belgeler













<< Önceki Haber İşte AKP'nin yahudi lobi şirketlerine gönderdiği 150... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER