İşte 4 bakan hakkındaki fezleke oylamasının sonucu!

4 eski bakana ait fezlekelerle ilgili genel görüşme talebi Meclis tarafından oylandı ve AKP vekillerinin oylarıyla reddedildi. Bir sonraki birleşim 8 Nisan'da toplanacak.

Meclis TV Oktay Vural'ın konuşması sırasında sesi kıstı!

4 eski bakanla ilgili fezlekelerin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, grup temsilcilerinin usul üzerinden yaptığı konuşmaların ardından genel görüşmeye açılıp açılmamasını oyladı. CHP, MHP, BDP, HDP ve bağımsız milletvekilleri ayağa kalkarak ellerini kaldırdılar. Ancak AK Partili milletvekilleri oylamaya katılmadı. Buna muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi ve AK Partili milletvekillerine dönerek ‘Cesaret’ diye bir süre bağırdılar.

Katip üyeler arasında sayı konusunda anlaşmazlık yaşanınca, elektronik oylamaya istendi. Muhalefet milletvekilleri oylamaya itiraz edince Yakut, tekrar oylama yaptı. Görüşmeler yapılması konusunda muhalefet milletvekilleri kabul oyu verirken, AK Partili milletvekileri ise ret oyu kullandı. Katip üyeler arasında sayı konusunda tekrar anlaşmazlık yaşanınca elektronik oylamaya geçildi.

MECLİS'TE SLOGAN

Oylama sırasında CHP’li milletvekilleri ‘Ahlak, vicdan, cesaret’ diye bağırdılar ve ‘Her yer rüşvet her yer yolsuzluk’ sloganları attı. Tamamlanan yoklamanın ardından kabul 158, 259 ret oyu kullanıldı ve genel görüşme açılması kabul edilmedi.

MUHALEFET FEZLEKELERİ GÖREMEDEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI BİTTİ

Başkanvekili Sadık Yakut usül tartışması açıldıktan sonra milletvekillerine söz hakkı verdi. Konuşmalar tamamlandıktan sonra birleşim kapandı. Bir sonraki birleşim 8 Nisan'da toplanacak.

DHA
<< Önceki Haber İşte 4 bakan hakkındaki fezleke oylamasının sonucu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER