İstanbul Başsavcılığı'nda yer yerinden oynadı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı dahil 20 savcının yeri değişti. Görev yeri değiştirilen savcılar arasında özellikle yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcıların olduğu gözlendi. Ayrıca Celal Kara, Muammer Akkaş ve Zekeriya Öz hakkında inceleme izni verildi.

İstanbul Başsavcılığı'nda yer yerinden oynadı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda büyük deprem.  Yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcılardan Celal Kara, Muammer Akkaş ve Zekeriya Öz hakkında inceleme izni verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı dahil 20 savcının yeri değişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı Bölge Adliye Başsavcılığı, İstanbul Başsavcıvekilleri Fikret Seçen Gebze, Cihan Kansız Sakarya, Ercan Şafak Kocaeli ve Ali Güngör Anadolu yakasına, Savcı Muammer Akkaş da Tekirdağ'a atandı.

İstanbul Cumhuriyet başsavcılığında görevli başsavcı vekilleri Ercan Şafak, Cihan Kansız, Fikret Seçen ve Ali Güngör düz savcı olarak farklı adliyelerde görevlendirildi. Seçen, Kansız ve Şafak, Ergenekon soruşturmalarını yürütmüştü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı da pasif bir göreve kaydırıldı. Çolakkadı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ise İstanbul Başsavcılığı'na getirildi.

HSYK tarafından alınan kararlar şöyle;





ÜÇ SAVCIYA İNCELEME İZNİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) inceleme kararı verdiği cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında inceleme için izin verdi.
<< Önceki Haber İstanbul Başsavcılığı'nda yer yerinden oynadı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER