İhsanoğlu Türkmenlere sahip çıktı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Başkan Obama, Kürtlere, Yezidilere bir şey olursa, müdahale edeceklerini, bombardıman yapacaklarını söylüyor. Peki Türklere müdahale nerede?" dedi.

İhsanoğlu Türkmenlere sahip çıktı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Başkan Obama, Kürtlere, Yezidilere bir şey olursa, müdahale edeceklerini, bombardıman yapacaklarını söylüyor. Peki Türklere müdahale nerede?" dedi. "Türkmenleri kim koruyacak?" diyen İhsanoğlu, hükümeti, "Peki bizim rehin olan 50 küsur diplomatımız, memurumuz, aileleri, çocukları kim kurtaracak? Aylardır rehine tutuluyorlar, niye biz müdahale etmiyoruz? Niye şimdiye kadar onları kurtarmadık?" sözleriyle eleştirdi.

İhsanoğlu, Balıkesir'de halka hitap etti. Türkiye'nin etrafını ateş çemberinin sardığını belirten İhsanoğlu, "Amerika Irak'ta askeri müdahale yapıyor. İzin verildi, Başkan Obama, bugün gazetelerde görmüşsünüzdür, eğer Kürtlere, Yezidilere bir şey olursa, müdahale edeceklerini, bombardıman yapacaklarını söylüyor. Peki Türklere müdahale nerede? Türkmenleri kim koruyacak? Peki bizim rehin olan 50 küsur diplomatımız, memurumuz, aileleri, çocukları kim kurtaracak? Aylardır rehine tutuluyorlar, niye biz müdahale etmiyoruz? Niye şimdiye kadar onları kurtarmadık? Yezidilere, Hristiyanlara İDİŞ (IŞİD) tecavüz ettiği zaman onları korumaya kalkışanlar oluyor da bizim Türkmenleri yurtlarından edenler, Türkmenleri öldürenler, gencecik Türkmen kızlarına hakaret edenler, iğfal edenler, ırzlarına tecavüz edenler, 12-13 yaşında kızlara tecavüz edip asanlara niye biz müdahale etmiyoruz?"

İktidarın İsrail politikasını da eleştiren İhsanoğlu, şöyle devam etti: 

"Biz hep İsrail diyoruz, Gazze diyoruz, İsrail'i kınıyoruz ondan sonra İsrail'in mallarını piyasaya sürüyoruz. Ticaretimizi üç misli artırıyoruz, ondan sonra birileri çıkıyor diyor ki 'ambargo koyalım İsrail'e. Peki kardeşim ambargo koyarken sen ticareti 3 -4 katı nasıl yükselttin. Dün Samsun'da esnaf dedi ki 'bizim Sanayağ yerine İsrail'den gelen Sanayağ satılıyor'. İsrail malları bizim piyasalarımızı doldururken birileri cılız sesle 'boykot, kınama' falan diyor, öbür taraftan malı götürüyorlar. Böyle çifte standart var mı? Bir taraftan Filistin diyeceksiniz, İsrail'i kınayacaksınız diğer taraftan İsrail lobisinden cesaret madalyası alacaksınız. Var mı öyle bir şey? Ondan sonra Filistin'in hizmetlerimden dolayı bana verdikleri Kudüs madalyasını, Cumhurbaşkanı Abbas'ın verdiği, hafife alacaksınız. Böyle şey olur mu? Yani bu kadar çelişki, bu kadar zulüm, bu kadar iftira olur mu? Bunun cevabını kim verecek? Siz vereceksiniz? Ne zaman vereceksiniz?"





CİHAN
<< Önceki Haber İhsanoğlu Türkmenlere sahip çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER