İdris Bal algı operasyonuna sert çıktı

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, 'taltif operasyonu' ile gözaltına alınan emniyet mensupları ile ilgili olarak, “Bu arkadaşlarımız benim aynı zamanda öğrencimdir. Ne olursa olsunlar ben öğrencilerimin yanında yer alırım.” dedi.

İdris Bal algı operasyonuna sert çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'usulsüz taltif' iddiası ile gözaltına alınan 14 polis, savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkartıldı. Mahkeme 'somut delil yetersizliği' nedeniyle 11 polisin adli kontrol talebini kaldırarak serbest bıraktı. 3 polisin ise tutuklanmasına karar verdi. Karar sonrası ailelere ve polislere destek vermek için Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal Ankara Adliyesi’ne geldi. Ailelere ve emniyet mensuplarına geçmiş olsun dileklerini ileten Bal, “Yargıya yazık etmemek lazım, polise yazık etmemek lazım. Bir algı operasyonu uğruna polisin itibarına zarar vermemek lazım. İnsanlar en bunaldığı dönemde polis çağırır. Siz bir algı operasyonu uğruna polisin imajına zarar verirseniz, savcının, mahkemenin itibarına zarar verirseniz millet olarak bunun bedelini beraber öderiz.” şeklinde konuştu. 

Polis Akademisi'nde hocalık yaptığını hatırlatan Bal, “Bu arkadaşlarımız benim aynı zamanda öğrencimdir. Ne olursa olsunlar, ben öğrencilerimin yanında yer alırım. Normalleşmeye ihtiyacımız var, hukuk devletine ihtiyacımız var, karşılıklı saygıya ihtiyacımız var. Bizim ihtiyacımız olmayan tek şey kutuplaşma, gerginlik ve devlet büyüklerinin bu ülkeyi bölmemesine ihtiyaç var. İnşallah en kıssa zamanda bu sıkıntılı anormal süreç bitecektir ve Türkiye daha öncesinde olduğu gibi demokratikleşme yönünde adımlarına devam edecektir.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından basın açıklamalarının yapıldığı adliyenin ön bölümüne serbest bırakılan emniyet mensupları geldi. Sloganlarla karşılanan emniyet mensupları, aileleri ile hasret giderdi. 

Polis bilgi sistemindeki bir meseleyi anlayamamaktan dolayı tutuklu olduğunu belirten avukatlar, yarın 3 polisin tutukluluk durumuna itiraz edeceklerini söyledi.

CİHAN

<< Önceki Haber İdris Bal algı operasyonuna sert çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER