İçişleri'nin skandal CİHAN emrine sert tepki

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Cihan Haber Ajansı'nın cumhurbaşkanı seçimlerinde sonuçları verme çalışmalarını engelleme girişiminin faşist ve diktatöryal bir tavır olduğunu söyledi.

İçişleri'nin skandal CİHAN emrine sert tepki

Cihan’ın cumhurbaşkanı seçimlerinde sonuçları verme çalışmalarını engellemek için İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile 81 il emniyet müdürüne şifahi talimat verdiği yönündeki iddialara tepkiler devam diyor. 

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Bakırköy’de katıldığı bir programda bu duruma tepki gösterdi. İhsanoğlu, “Böyle bir iddia, bizim demokrasi, insan hakları anlayışımızın ve medeni ülkeler seviyesinde oluşumuzun altına atılmış bir dinamittir. Ben buna inanmak istemiyorum. Bir ajansın haberleşme özgürlüğünü önlemek, kesmek faşist ve diktatöryal bir tavırdır. Ben bunun doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Böyle bir şey yapıldıysa bunun sorumluları mahkemeye verilecektir, bütün dünyada teşhir edeceğiz. Kimse basın hürriyetini engellemesin. Zaten yapılan eşitsizlik, adaletsizlik ayyuka çıktı. AGİT'in raporunda da var, Amerikan kongresinde de bu konu konuşuluyor. Türkiye nereye götürülüyor arkadaşlar? Türkiye'nin 3. dünyaya geri döndürülmesi projesi mi var?

CİHAN

<< Önceki Haber İçişleri'nin skandal CİHAN emrine sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER