İBB'nin zulmü bayram günü dinlemedi, tebligatsız yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Güngören Belediyesi Kurban Bayramı’nın 3. günü skandal bir uygulamaya imza attı.

İBB'nin zulmü bayram günü dinlemedi, tebligatsız yıktı

Yıkım ekipleri gece yarısı, Merter’de 20 yıldır faaliyet gösteren Fatih Koleji’nin bahçesinden yol geçirme gerekçesiyle okulun duvarını ve güvenlik kulübesini yıktı. Bu konudaki açılmış davanın sonucunu beklemeden yıkım kararını uygulamak üzere okula gelen belediye ekiplerini, yaklaşık 400 kişi protesto etti. Okula yıkım ile ilgili herhangi bir tebligatta bulunulmadığı öğrenildi. Yıkımın resmi tatil günü ve gece vakti yapılmaya çalışılması ise dikkat çekti. 
Güngören Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi skandal yol geçirme kararını uygulamak için yıkım ekipleriyle Merter'deki Fatih Koleji'ne geldi. Haberi duyan çok sayıda veli ise Fatih Koleji'nin önünde toplanarak, skandal karara itiraz etti.
 




Henüz Kurban Bayramı'nın 3. gününü yaşanırken Güngören Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bir skandala imza attı. 
















Belediyeler, Merter'de 20 yıldır faaliyet gösteren Merter Fatih Koleji'nin Eski Londra Asfaltı yönüne bakan bahçesinden skandal yol geçirme kararını uygulamak için yıkım ekipleriyle Fatih Kolejine geldi. 

Motorsikletli polis ekipleri ile yaklaşık bir otobüs dolusu polisinde hazır bulundurulduğu kolej bahçesinde velilerde hazır 
bulundu.

MEHMET DİKMEN:ÇARŞAMBA GÜNÜ HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ

Samanyolu Haber TV'ye telefonla bağlanan Merter Fatih Koleji Müdürü Mehmet Dikmen, en son yaşanan gelişmeleri anlattı.

Belediye ekipleri tarafından yol geçirilecek okul bahçesinin insansızlaştırıldığını ve burada park halinde bulunan araçların çekildiğini belirten Mehmet Dikmen, yıkıma bu işlemlerden sonra geçileceğini ifade etti.

Çarşamba günü yaşanan hukuksuzluklarla ilgili hukuki süreci başlatacaklarını anlatan Dikmen, normalde bayram gecesi, resmi tatilde yıkım olmadığını belirterek "Bu yaşananlar çok acı. Tatil sonrası öğrenciler gelecek ve okullarının yıkılmış olduğunu görecek bu çok onur kırıcı bir şey"  şeklinde konuştu.










Merter Fatih Koleji, daha önce de İBB tarafından pek çok hukuksuzlukla karşı karşıya kalmıştı.Okulun en son D-100 karayolu Merter mevkiinde para vererek kiraladığı ve reklamlarının bulunduğu panonun üzeri bir örtüyle kapatılmıştı.





























TWITTER'DA TEPKİ ÇIĞ GİBİ


İBB'nin; PKK'nın Hakkari'de okulları ateşe verdiği bayram günü, tamamen hukuksuz bir şekilde tebligat olmadan okul bahçesinden yol geçirmeye çalışması twitterda çığ gibi tepkiye sebep oldu. İşte o tweetlerden bazıları;

























































<< Önceki Haber İBB'nin zulmü bayram günü dinlemedi, tebligatsız yıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER