Hükümetin pes dedirten cadı avı 18 yaşın altına indi

Terörle Mücadele Daire Başkanı, son 10 yılda cemaat dershaneleri ve okullarına giden milyonlarca öğrencinin ismini istedi.

Hükümetin pes dedirten cadı avı 18 yaşın altına indi

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu’nda görev yapan Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun’un yürüttüğü Cemaat soruşturmasının altını doldurmak için Terörle Mücadele (TEM) Dairesi Başkanı Turgut Aslan tarafından beş sayfalık bir Eylem Planı hazırlandı. 30 kente gönderilen eylem planında, cemaate bağlı ev, okul, yurt ve dershanelerdeki tüm öğrencilerin fişlenmesi isteniyor. Öğrencilere yönelik fişleme talimatı Türkiye’de bir ilk oluşturuyor. Milyonlarca öğrencinin fişlenmesi anlamına gelen bu talimatın da yıllara göre yapılması isteniyor. 'Paralel yapı operasyonu' adı altında 30 il emniyetine gönderilen talimatın ayrıntıları şöyle.

SELAM VERENİ BULUN

Taraf'ın haberine göre, toplam 23 maddeden oluşan 3 sayfalık talimatta, Hizmet Hareketi ile ilişkili tüm şirket, eğitim ve sağlık kurumlarındaki çalışanlar ile öğrencilerin isimlerinin istenmesi dikkat çekti. Örneğin, 13. maddede, “Cemaate bağlı evler, okul, dershane ve yurtlarda kalan öğrenci sayısının belirlenmesi, Cemaat’in kontrolündeki şirket, vakıf, dernek okul, yurt ve benzeri kuruluşlarda toplam çalışan kişi sayısının yıllara göre çıkarılması” talimatı verildi. Söz konusu talimat doğrultusunda yapılacak çalışmada, zaman sınırı konmadı. Bu kapsamda geriye dönük en az 10 yıllık kayıtların taranarak Cemaat okullarında okuyan çocukların veya bu okullarda görev alan öğretmenlerin de fişlenmesine yol açacak. Ayrıca, sosyal etkinlikler de bu talimatla ilk kez fişleme kapsamına alınıyor. Hizmet Hareketindeki insanların yürüttükleri sosyal etkinlikler, basın yayın ve matbaa işlemleri internet yayıncığı, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin de belirlenmesi isteniyor.

KAMUOYUNA BİLGİ VERMEYİN

Belgede yapılacak tüm bu çalışmalarla ilgili hiçbir idareyle ve kamuoyuna kesinlikle açık bilgi paylaşılmaması, tüm yetkilerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda olduğu belirtiliyor.

EYLEM PLANI- TEM Daire Başkanı Turgut Aslan imzalı beş sayfalık plan, Ergenekon sanığı Dursun Çiçek imzalı “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nı hatırlattı. Çiçek imzalı planda Hizmet Hareketiyle birlikte AKP de hedefteydi. Aslan imzalı belgede ise sadece Hizmet Hareketi hedefte.

Okullar, şirketler...

Evler,yurtlar,okullar,dershanelerde kalan tüm öğrenciler.
Şirket, vakıf, dernek, okul, yurtlarda çalışan tüm personeller.
Basın Yayın Kuruluşları.
Ülke dışındaki tüm okullar.
Birlik, dernek ve vakıflar.
Bankalar. Matbaa, yayınevleri, dergileri, haber ajansları.
Mağaza zincirleri.
Arsa, emlak, arazileri.
Gelir getiren her türlü ticari faaliyet.
Cemaat mensuplarının sarf ettiği sözlerle ilgili CD ve dokümanlar.

<< Önceki Haber Hükümetin pes dedirten cadı avı 18 yaşın altına indi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER