Hükümete yakın sendikalar dahi fişleniyor iddiası!

MEB'in yaptığı şube müdürlüğü sınavında iddialara göre adaylar hem siyasî referanslara göre puanlamaya tabi tutuldu, hem de fişleme yaşandı.

Hükümete yakın sendikalar dahi fişleniyor iddiası!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı şube müdürlüğü sınavında iddialara göre adaylar hem siyasî referanslara göre puanlamaya tabi tutuldu, hem de fişleme yaşandı. Hükümete yakın sendika Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen üyeleri bile fişlenirken, siyasî referans getirmeyene görev verilmedi.

4 bini Eğitim Bir-Sen üyesi 5 bin kişinin başvurduğu Milli Eğitim Bakanlığı şube müdürlüğü sınavıyla ilgili çarpıcı iddialar dile getirildi. Hükümetin, kendine yakın Eğitim Bir-Sen üyesi eğitimcileri bile fişlediği öne sürüldü. Ankara’daki  mülakata milletvekili resim ve telefonları ile giden adayların sınavdan 90 ve üstü puan alırken, sohbetlere gittiği tespit edilen ve parti için çalışmayan eğitimcilere hak etmedikleri notlar verildiği ileri sürüldü.

Muğla’da bir ilçede okul müdürü olan U.H., “Eğitim Bir-Sen üyesi olmak da yetmiyor, partinin militanı olup olmadığına bakıyorlar.” diyor. Mülakatta bir dakika bile kalmadığını söyleyen okul yöneticisi, zarftan iki tane soru çektiğini, sorunun cevabını yazmasına bile müsaade etmediklerini ifade ediyor. Kurulda görev alan birkaç kişi ile sınavdan sonra görüştüklerini, kendileri ile alakalı MİT’in ve emniyetin geniş çapta güvenlik soruşturması yaptığını öğrendiklerini söylüyor. Bu  güvenlik soruşturmasının bir nevi fişleme üzerine yapıldığını dile getiren yönetici, “Atamalar milletvekillerinin MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e ilettiği kişiler üzerinden yapılmış. AK Partililerle direkt teması olan kişiler alınmış, notlar siyasi referansa göre verilmiş.” iddialarında bulunuyor.

" BU SORULARI DUYUNCA ANLADIK Kİ FİŞLENMİŞİZ"

Mülakata giren bir başka okul yöneticisi Ş.K. ise “Sendikamız bize ‘Sohbetlere katıldınız mı? Şu programa gittiniz mi?’ diye sorulunca anladık ki fişlenmişiz.” diyor. Ş.K., aynı gün kendileri ile birlikte mülakata katılan Muğla’daki bir okulun müdür yardımcısı M.K.’nin Muğla milletvekilleri Ali Boğa ile Yüksel Özden’in fotoğraflarını, öz geçmişinin arkasına yapıştırıp telefonlarını da altına ekleyip mülakata girdiğini söylüyor. Okul müdürü M.K.’nin mülakattan 98 puan aldığını belirtiyor. Ş.K., mülakat günü ve sonrası yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor: “Sınavda 2 soru soruldu. Mülakat sonrasında çek ettik, bu arkadaşın bir sorusu yanlıştı. Sorusu yanlış olmasına rağmen bu puanı aldı. Ben Eğitim Bir-Sen üyesi bir eğitimciyim. Mülakatlarda komisyon başkanı bir tanıdığımız var, onu aradık. ‘Sizin Muğla’dan gelen istihbaratınız olumsuz’ dedi. Dönünce sendika başkanımıza ‘Bizim isimlerimiz mimli olarak gitmiş, nedir bu iş?’ diye sorduk. Bize ‘Siz sohbetlere filan katıldınız mı?’ diye laf vurmaya başladı. Biz o zaman anladık ki fişlenmişiz. Kurul başkanı arkadaş bize; ‘Kime ne not vereceğimiz önümüze önceden gelmiş durumdaydı.’ dedi.”

Zaman gazetesinin haberine göre, İddialara cevap veren Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Müdürü Sebahattin Akkır ise referans oldukları üyeleri arasında ayrım yapmadıklarını söyledi. Akkır, “Derece ile yazılı sınavı kazanan üyelerimiz arasından da mülakatta elenenler var.” ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Hükümete yakın sendikalar dahi fişleniyor iddiası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER