Hocaefendi'nin avukatından Yeni Şafak'a yalanlama

17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından, hükümet destekli medyanın Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne yönelik karalama kampanyaları hız kesmeden devam ediyor.

Hocaefendi'nin avukatından Yeni Şafak'a yalanlama

Verilen tekzipler, yalanlanan haberler, malum medya için bir anlam ifade etmiyor. Attıkları bir manşet, bir süre sonra yalanlanıyor. Birinci sayfadan verilen tekzipler, malum medyada yüz kızartmıyor.

Hükümet destekli medyanın ön saflarında yer alan Y. Şafak'ın bugünkü manşeti de bunlara bir örnek. Geçtiğimiz aylarda 'yeşil pasaportla' ilgili yaptığı haber yalanlanmış olsa da, gazete benzer bir yalana yine sarıldı. Y. Şafak, Hocaefendi'nin, 1990 yılında aldığı yeşil pasaportla ilgili itirazda mahkemeye sunduğu belgede 1981'de memur emeklisi olduğu yazdığını, kayıtlara göre ise Hocaefendi'nin 1 Şubat 1990'da SSK'dan emekli olduğunu iddia etti. Hemen her haberde olduğu gibi, Hocaefendi'nin avukatlarından bu habere de yalanlama geldi. Hocaefendi'nin avukatları, Twitter'dan yaptığı açıklamada, yeşil pasaport almak için memur emeklisi olmaya gerek olmadığını belirtti. Açıklamada, "Sayın Fethullah Gülen tarafından hiçbir aşamada memur emeklisi olduğuna dair bir ifade kullanılmamıştır. Kimin memur emeklisi, kimin SSK emeklisi olduğunu bilemeyecek bir devletimizin olduğunu iddia etmek öncelikle devlet kurumlarına hakaret olur." ifadeleri kullanıldı.

İşte o açıklama:

<< Önceki Haber Hocaefendi'nin avukatından Yeni Şafak'a yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER