Hocaefendi 5 buçuk yıl önce bu sözlerle açıklamıştı

İşte Hocaefendi'nin herkul.com internet sitesinde 6 Şubat 2008'de yayınlanan "başörtüsü ve provokasyonlar" başlıklı sohbetin ilgili kısımları...

Fethullah Gülen Hocaefendi: Dikkatsiz ve temkinsiz konuşmamalı

Yaklaşık 15 yıl önce Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, başörtüsü konusu dini açıdan füruattır şeklinde yaptığı açıklama bugün yeniden gündemde. İşte Hocaefendi'nin sohbetlerinde de izah ettiği bu konu hakkında kafa karışıklığını gidermek üzere herkul.com internet sitesinde 6 Şubat 2008'de yayınlanan "başörtüsü ve provokasyonlar" başlıklı sohbetin ilgili  kısımları...

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, yaklaşık 5 buçuk yıl önce Herkul İnternet sitesinde yayınlanan sohbetinde başörtüsü meselesiyle ilgili çarpıtmalar hakkında açıklamalarda bulunmuştu.
"Bu türlü meselelerde konuşurken insanlar, bir gün yine yüz yüze geleceklerini hesaba katarak üsluplarına çok dikkat etmeliler. Bütün bütün köprüleri yıkmamalılar. Dikkatsiz ve temkinsiz konuşmamalılar."

Hocaefendi Allah'ın başörtüsünü farz kıldığını hatırlattı, ancak onun Kelime-i Şehadat ve dinin asli unsurlarıyla aynı seviyede olmadığını vurguladı. 
"Çok basit bir Müslüman bile hiç bir zaman başörtüsünü Kelime-i Şehadetin yerine koymaz. Kelime-i Şehadet imanın eski ifadesiyle Rükn-ü Aslisidir. Olmazsa olmaz rüknüdür. Kaldı ki başörtüsü dediğimiz mesele İslam'ın o beş esası içinde de yok. Muamelat kısmında bir şey. Ayrı bir farz. Allah ona farz demiş, ayrı bir farz."

Hocaefendi, başı açık gezenin kafir olmayacağını belirtti. Ancak Allah'ın emrettiğini inkar etmenin de küfre yol açacağı uyarısında bulundu.
"Bu açıdan da burada bir şeyi belirtmek lazım. Yani bir insan başını açık gezdiğinden dolayı, hiç kimse demedi, hiç kimse de demez. Akidemiz odur bizim. "başı açık gezen kafir olur" diyen de duymadık biz. Çünkü dinde yok öyle bir şey. Başı açık gezen kafir olmaz. "başı açık gezen kafir oldu" deme başkadır. Kur'anı, Kur'ana ait bir hükmü, Kur'ana ait bir ayeti inkar etme ayrı bir meseledir. "Kur'anın şu ayetini ben kabul etmiyorum" diyen kafir olur. Dinden çıkar."

<< Önceki Haber Hocaefendi 5 buçuk yıl önce bu sözlerle açıklamıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER