'Hizmet’i bitirme planı'yla ilgili çok çarpıcı tespit

Zirve Yayınevi katliamı davasının avukatlarından Erdal Doğan'dan çok çarpıcı ifade: Hükümet Ergenekon’la uzlaştı, ortaya Hizmet’i bitirme planı çıktı..

'Hizmet’i bitirme planı'yla ilgili çok çarpıcı tespit

Hükümetin Hizmet Hareketi’ni bitirme planına tepki yağıyor. Zirve Yayınevi katliamı davasının avukatlarından Erdal Doğan, Dink ve Zirve cinayetleri gibi Ergenekon eylemlerini Cemaat’in üzerine yıkma çalışmalarını ‘Ergenekon ve hükümetin ortak senaryosu’ şeklinde değerlendirdi ve “Cinayetleri azmettiren ve planlayanın Cemaat’e yüklenmiş olması büyük bir oyundur. Yaşanan siyasi atmosferde hükümetin Ergenekon çevresi ile uzlaşması sonucu yapmış oldukları bir plan bu. Umarım her şeyi altüst edecek bir şeye yönelmez.” dedi. Emekli Askeri Hakim Dr. Ümit Kardaş da “İddialar çok vahim, bunları önceden Ergenekon ve Balyoz yapıyordu şimdi sivil bir iktidar.” diye konuştu.

Aynı zamanda Hrant Dink davasının eski avukatlarından olan Erdal Doğan, söz konusu cinayetlerde bazı polislerin ihmali ve kasta varan sorumluklarının olduğunu, ancak bu ihmallerin cinayeti örgütleme ve cinayeti planlama şeklinde olmadığını dile getirdi. Doğan, “Bu cinayetlerin planlanması, işlenmesi çok açık bir şekilde darbe içindi. Darbe kaosu ortamı hazırlayanlar ise failleriydi. Organizasyon da ortadadır.” şeklinde konuştu.

Avukat Doğan, başta Hrant Dink olmak üzere Rahip Santoro, Zirve Yayınevi cinayetlerinin de aralarında olduğu birçok karanlık eyleme ilişkin belgenin Genelkurmay’ın kozmik odasında mevcut olduğunu ifade etti. Ama hükümetin 5 yıldır devam eden ‘Kozmik Oda’ soruşturmasını kapatma yönünde irade gösterdiğini kaydetti. Doğan, şöyle devam etti: “2009 tarihinde Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla ilgili bir soruşturma yürütüldü Ankara’da. Bu soruşturma kozmik oda denilen Özel Harp Dairesi’nin Seferberlik Tetkik Kurulu bölümünde 3 hafta boyunca savcılar, bir hafta da hakim inceleme yaptı. Üzerinden 5 yıl geçti, o soruşturma tamamlanmadı.”

KOZMİK ODA SORUŞTURMASI HÜKÜMET ELİYLE KARARTILDI

Avukat Doğan, soruşturmayı yürüten savcı ve aramaya katılan hakimin son kararname ile pasif görevlere alındıklarını belirterek, “Şimdi o savcı ve hakimlerin görevden alındığını biliyoruz. Kozmik odada çıkan hususlar tüm bu cinayetleri ve geçmişteki birçok cinayetlerin faillerini ortaya çıkarabilecek niteliktedir. Ama nedense 5 yıl oldu, hiçbir adım atılamıyor. Muhtemelen de soruşturma tamamlanamayacak. Orada çıkan belge ve bilgiler deşifre edilir, soruşturma konusu olursa bu cinayeti işleyen merkez ve niçin işledikleri ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.      

Zaman'ın haberine göre Avukat Doğan, Malatya’daki soruşturma dosyasında cinayetlerin azmettiricileri ve bu konudaki delillerin çok somut olduğunu ifade ederken Kozmik Oda’ soruşturmasını kapatıp ‘cinayetin sorumluları başkadır’ demenin karartma olacağına dikkat çekti: “Aynı zamanda TUSHAD adlı bir yapıdan bahsediliyor. TUSHAD’la ilgili bilgileri Savcı Mustafa Bilgili’den istedik. 2 defa şu cevabı aldık: ‘Soruşturmanın selameti açısından şu anda gönderemiyoruz.’ Şimdi o soruşturma kapatılma eşiğinde, halbuki o soruşturmada TUSHAD’la ilgili bilgiler gelmiş olsaydı Ergenekon’un Özel Harp Dairesi içerisinde ve diğer birimlerde örgütlenmesi deşifre edilmiş olacaktı. Ama hükümetin bu konuyla ilgili siyasi iradesini soruşturma açılmaması konusunda gösterdiğini biliyorum. Bülent Arınç’ın da bu konuyla ilgili şikâyetleri olduğu gündeme geldi.”

<< Önceki Haber 'Hizmet’i bitirme planı'yla ilgili çok çarpıcı tespit Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER