Hidayet Karaca'dan çok önemli açıklamalar

Hükümetin muhalif seslere yönelik demokrasi ve medya operasyonu kapsamında gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca, bir açıklama yaptı.

Hidayet Karaca'dan çok önemli açıklamalar

Hükümetin muhalif seslere yönelik demokrasi ve medya operasyonu kapsamında gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca, bir açıklama yaptı.


Demokrasinin temel kurumu olan basın ve ifade özgürlüğünün, hayali senaryolar üzerine kurgulanmış son operasyonla eskisinden daha ağır bir baskı dönemine girdiğini belirten Karaca,"Askeri darbe dönemlerinde namlu tehdidiyle engellenen halkın haber alma özgürlüğünün, günümüzde siyasi baskı silahıyla kısıtlandığı günlere tanık oluyoruz." ifadelerini kullandı.

İŞTE SAMANYOLU YAYIN GRUBU BAŞKANI HİDAYET KARACA'NIN AÇIKLAMALARI 

Demokrasinin temel kurumu olan basın ve ifade özgürlüğü, hayali senaryolar üzerine kurgulanmış son operasyonla eskisinden daha ağır bir baskı dönemine girdi. Askeri darbe dönemlerinde namlu tehdidiyle engellenen halkın haber alma özgürlüğünün, günümüzde siyasi baskı silahıyla kısıtlandığı günlere tanık oluyoruz. Siyasi makamlardan bazı gazete ve televizyonlara uzatılan telefon hatlarının yanı sıra iliştirilmiş medya mensupları üzerinden yürütülen gerçekleri gizleme stratejisinde maalesef hukuk da maşa haline getirildi. Büyük yolsuzluk ve rüşvet çarkını ortaya çıkaran operasyonların ardından “proje” olarak bir hukuk sistemi yapılandırıldı. Şimdi o sistem üzerinden aziz milletimize gerçekleri duyurmaktan korkmayan az sayıdaki medya kurumunu ve mensuplarını hedef aldı. 
 
Hukuksuzluklar kara bir gölge gibi ülkemizin tepesine çökse de unutmayacağımız bir gerçek var. İfade ve basın özgürlüğü, sırtını demokrasiye dayamış toplumların vazgeçilmez hakları arasında yer alıyor. Türkiye'nin taraf olduğu Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi de bu özgürlüğe vurgu yapan esaslara dayanıyor. Demokrasi mücadelesi veren, toplumun her kesiminin huzur içinde yaşamasını isteyen, bunun için mücadele eden gazeteciler olarak yüksek sesle diyoruz ki; basın özgürlüğünü kısıtlayan siyasi baskı, sansür ve tehdit gibi her türlü müdahale demokrasinin ruhuna aykırıdır. Demokratik ülkelerde basın ve ifade özgürlüğü cezalandırılamaz. 
 
Samanyolu Yayın Grubu olarak 20 yıldır doğrunun yanında yer aldık. Aziz milletimize sadece gerçekleri ulaştırdık. Kaynağı kim olursa olsun; vesayetin karşısında özgürlüklerin yanında yer aldık. Toplumun tüm kesimlerini kucakladık. Her vatandaşın cennet vatanımızda huzur ve güven içinde yaşamasını istedik. Çünkü biz ülkemize ve insanlığa karşı sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluktan asla kaçmayacağız. Hırsızlıklara, yolsuzluklara ve hukuksuzluklara karşı dilsiz şeytan olmayacağız. Siyasi ilişkiler ve ticari menfaatler uğruna, ülkenin dört bir yanında çaresizliğe düşmüş insanımızın dertleriyle dertleneceğiz. 
 
Tüm baskılara rağmen bu duruşumuz değişmeyecek. Samanyolu Yayın Grubu dün olduğu gibi bugün ve yarın da milletimize sadece gerçekleri ulaştırmaya devam edecek. “Özgür basın susturulamaz” 
 

<< Önceki Haber Hidayet Karaca'dan çok önemli açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER