Hava durumuna dikkat! Meteorolojiden önemli uyarı

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Hava durumuna dikkat! Meteorolojiden önemli uyarı

Yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre; Karadeniz Kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Sakarya, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yurdun iç ve doğu kesimlerinde hissedilir derecede ( 3 ila 8 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.


RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege ile Batı ve Orta Karadeniz' de kuvvetli şekilde (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını ve taşkın tehlikesi, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güney Ege ile Batı ve Orta Karadeniz' de kuvvetli şekilde (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanacak olumsuz şartlara karşı denizciler ve balıkçılar başta olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumuna dikkat! Meteorolojiden önemli uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER