Hava durumu yeni haftada nasıl olacak?

Hava durumu tahminlerine göre 5 günlük hava raporu...

Hava durumu yeni haftada nasıl olacak?


Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: sabah saatlerinde Sivas, Erzurum, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinin, gece saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde görülecek olan yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Sivas, Erzurum, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey, iç ve batı batı bölgelerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege'de kuvvetli (30-60 km/saat), akşam saatlerinde Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR ve BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın; güneyli yönlerden Marmara ve Ege'de kuvvetli (30-60 km/saat), akşam saatlerinde Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA ve DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

<< Önceki Haber Hava durumu yeni haftada nasıl olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER