Hak-İş: '1 Mayıs'ı Karabük'te kutlayacağız'

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Mayıs kutlamalarını kitlesel olarak Karabük'te yapacaklarını söyledi.

Hak-İş: '1 Mayıs'ı Karabük'te kutlayacağız'

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi ziyaret eden Arslan, kentin, emekçiler açısından önemli geçmişi olduğunu, metal işçilerinin en büyük ve uzun grevini burada gerçekleştirdiğini söyledi.

1 Mayıs'ı coşku ve heyecanla kutlayacaklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (KARDEMİR) bu kentte olması burayı işçi kenti yapmış. Fabrikası kapatılacakken bu kent topyekun hareket etmiştir. KARDEMİR, Türkiye'nin ilk ağır sanayi tesisi. Bu işçiler bize bağlı Çelik-İş Sendikası altında örgütlü. Çelik-İş Sendikamıza ve KARDEMİR emekçilerine destek olmak için 1 Mayıs kutlamalarını kitlesel olarak Karabük'te yapacağız. 
Herkesi desteğe davet ediyoruz. Bu, bizi heyecanladırıyor. Daha çok motive ediyor. Yarın burada gerçekten işçinin istediği coşkuyu yaratmamız gerekiyor." 

Vergili ise kutlamaların Karabük'te gelenekselleşmesini istediklerini belirterek, kutlamalar için çok büyük bir meydan inşa etmeye başladıklarını kaydetti.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül'ün de hazır bulunduğu ziyarette Arslan, Vergili'ye 1 Mayıs yazılı şapka hediye etti.
<< Önceki Haber Hak-İş: '1 Mayıs'ı Karabük'te kutlayacağız' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER