'Güzel günler geliyor'

Provokasyonlara karşı herkesin sağduyulu olması gerektiğini söyleyen Bitlisli kanaat önderi, Türkiye'yi güzel günlerin beklediğine inanıyor.

'Güzel günler geliyor'

Doğusuyla batısıyla herkes çözüm sürecine odaklandı. Barışa olan ümitler yeniden yeşerdi.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yaşayan Nakşibendi şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu Şeyh Abdülkerim Çevik de Türkiye'yi güzel günlerin beklediğine gönülden inanan kanaat önderlerinden. 

Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Çevik, provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Şeyh Abdülkerim Çevik"KÜRT HALKI ŞU AN RAZIDIR BU SORUNUN ÇÖZÜMÜNE. FAKAT GENELLİKLE TÜRK HALKINA BASKI YAPILIYOR. NASIL BİR TERÖRİST BAŞIYLA PAZARLIK YAPILIR. NASIL ŞÖYLE YAPILIR FALAN FİLAN ONLAR BİRAZ GALEYANA GETİRİLİYOR."

O, Kürdü ile Türkü ile yıllardır bu topraklarda yaşayan insanların zarar gördüğünün altını çiziyor. 

Çevik: "BU 30 YIL HER AİLE BİR ŞEKİLDE NASİBİNİ ALMIŞTIR BU ZARARDAN. YANİ HEM BATI OLSUN HEM DOĞU OLSUN GERÇEKTEN. YA KOMŞUSUNDAN YA AKRABASINDAN YA ŞEYİNDEN MADDİ VE MANEVİ OLARAK HERKES ZARARINI GÖRMÜŞTÜR."

Bitlisli kanaat önderi, İslam dininin kardeşliği emrettiğine işaret ediyor:

"İSLAM KARDEŞLİĞİ ÖNERİYOR. AYRIŞMAYI DEĞİL. BU ÇOK ÖNEMLİDİR. DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN BU KARDEŞLİĞİ YÜCE ALLAH İLAN ETMİŞTİR. "

Sürecin sonunda barışın sağlanması durumunda, ülkeyi güzel günlerin beklediğini kaydeden Çevik, herkesi üzerine düşeni yapmaya davet ediyor.  

Şeyh Abdülkerim Çevik: "SAĞDUYULU OLMAK GEREKİR. BU İŞTE BİLİNÇLENDİRME ÇOK ÖNEMLİDİR. YANİ BİLİNÇLENDİRME MUTLAKA YAPILMALIDIR. İŞTE NE GELMİŞSE BİLİNÇSİZLİKTEN MEYDANA GELMİŞTİR."

<< Önceki Haber 'Güzel günler geliyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER