Gündeme bomba gibi düşen isim listesinin arkasındaki şok gerçek

Camia'ya yönelik kurulan kumpası deşifre eden ihbar mektubu gündeme bomba gibi düştü..

Gündeme bomba gibi düşen isim listesinin arkasındaki şok gerçek

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt Camia'ya yönelik kurulan kumpası deşifre eden ihbar mektubuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerini köşesine taşıdı. 

"Yeni mektupla, TİB'de yasa dışı dinlemeler yapıldığı izlenimi verilmeye çalışılan faaliyetlerin “ikinci perdesi” ifşa ediliyor" diyen Başyurt, "Kumpas çalışmasının içindeki bir ismin acı itirafları, “suç üretmek” için nasıl “suç işlendiğini” de bütün açıklığıyla ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

'Suç üretmek' için 'suç işleyenler'

Gündemi çarpıtmak amacıyla “suçlu ilan edilen” Camia’ya yönelik “suç üretme” çabasına dair çarpıcı bir “ihbar mektubu” daha kamuoyuna yansıdı.   

Yeni mektupla, Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı’nda (TİB) yasa dışı dinlemeler yapıldığı izlenimi verilmeye çalışılan faaliyetlerin “ikinci perdesi” ifşa ediliyor.  

İlk ihbar mektubunda, 2 bin kişilik bir sahte dinleme listesi oluşturulduğu ve geçmişte yapılmış dinlemeler gibi gösterilmeye çalışıldığı bilgisi yer alıyordu.   

İkinci ihbar mektubu ise, o günden bugüne yaşanan çarpıcı gelişmelere yer veriyor ve kumpasın yeni haliyle hayata geçirilmeye başlandığına vurgu yapıyor.   

İftira üretme merkezi kurulmuş!  

“Paralel” yalanlara kılıf hazırlamak için  “Psikolojik Harekat” (PH) birimi kurulduğunu ve elemanların da bir başdanışman tarafından bizzat tespit edildiği ileri sürülüyor.   

PH birimine, “iftira ve yalan haber üretim merkezi” demek daha doğru.  

İhbar mektubu, bu merkeze ulaşan birçok bilginin hiçbir incelemeye tabi tutulmadığını ve on binlerce kamu çalışanının burada yapılan çalışmalar ile kıyıma tabi tutulduğunu ifade ediyor. 
 
PH ekibinin parçası olduğunu belirten ihbar mektubunu yazan şahıs, havuz medyasında yer alan birçok “yalan haberi” de kendilerinin ürettiğini ileri sürüyor.   

Havuz medyasında yayınlanan “TİB’in çatısındaki çanaklar ile dinlemelerin yurtdışına servis edildiği, casusluk yapıldığı” haberini kendilerinin ürettiklerini anlatıyor.   

Çatıdaki çanakların Türk Telekom’a ait, 10 kilometre uzağa bile veri gönderemeyen radyolinkler olduğunun ortaya çıkması ile PH ekibinin sıkıntı yaşadığını kaydediyor.  

Talimatla yeni kumpas

Camia’ya yönelik iftiraların bir dayanağı olduğuna dair algı oluşturmak için çalıştıklarını ancak sürekli boşa çıkan iftiralardan dolayı çıkmaza girdiklerini belirtiyor. 
 
Altı aydır tek bir delil elde edemediklerini ancak TİB yöneticileri ve siyasilerin kendilerine yeni sahte deliller üretmeleri için baskı yaptığını vurguluyor.   

İhbar mektubu, yeni bir “kumpas” çalışmasının başlatıldığını ileri sürüyor.   

İlk “ihbar mektubu” ile ifşa olan “iki bin kişilik sahte dinleme listesi üretme çalışmasının” yerine talimatla “700 kişilik daraltılmış yeni bir liste” hazırlandığını dile getiriyor.   

Listeye alınan isimler üzerinde özenle çalışmalar yaptıklarını, Camia’yı yalnızlaştırma ve tarafsız isimleri Camia düşmanı haline getirmek için listenin geniş tutulduğunu anlatıyor.   

Siyasi amaçlı bir liste

700 kişilik listeden ihbar mektubunda verilen isimlerin aynı davada bir araya gelmelerine imkân yok.
   
İhbar mektubu, listenin tamamen siyasi amaçlı oluşturulduğunu ifşa ediyor.   

Cumhurbaşkanlığı adayları arasında anılan isimleri yıpratma, muhalefet partilerinin kilit isimlerini Camia’ya karşı tahrik etme ve AK Parti içerisinde Camia karşıtı çalışmalara destek vermeyenlerin “kolunu bükme…”   

İhbar mektubunda, meydanlarda yapılan “onlar da dinlendi” açıklamalarına destek amaçlı Anayasa Mahkemesi ve komuta kademesinin de listeye eklendiği anlatılıyor.   

Kumpas çalışmasının içindeki bir ismin acı itirafları, “suç üretmek” için nasıl “suç işlendiğini” de bütün açıklığıyla ortaya koyuyor.
<< Önceki Haber Gündeme bomba gibi düşen isim listesinin arkasındaki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER