Gündeme bomba gibi düşecek iddia!

İnsan Hakları Derneği Şırnak Temsilcisi Avukat Emirhan Uysal, Cizre’de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın öldürülmesi olayının Uludere olayının devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Gündeme bomba gibi düşecek iddia!

Uludere'de 34 kişinin öldüğü olayın üstünün örtüldüğünü ileri süren Uysal, Cizre’de aynı şekilde 12 yaşındaki bir çocuğu öldüren failleri koruma altına aldığını savundu. Son dönemde bölgede ölüm ve yaralama olaylarında ciddi derecede artış olduğunu belirten Uysal şöyle konuştu:

HEPSİ BAĞLANTILI

"Ne yazık ki ölümler durmuyor. Bu nefret ve kin nereden kaynaklanıyor bilmiyorum. O kadar çok olay olmaya başladı ki bir soruşturmanın peşine düşmüşken, bir başka olay ortaya çıkıyor. Olaylar üst üste binmeye başladı. Neden? Roboski’de 34 kişi vefat etmiş, bir sonuç alınabilmiş değil ki. Doğru dürüst bir soruşturma yapılmış değil. Etkili bir soruşturma yürütülmüyor.

OLAYLARIN ARDINDA TEK EL VAR

Olayın üstünün kapatılması için çaba harcanıyor. Kolluk kendi kendini aklıyor. Failleri belli ölümlerin birbiri ile bağlantıları var. Bütün bunlar Roboski’nin devamı niteliğinde. Roboski’de daha önce faili meçhul kalmış olayların hepsi birbiri ile bağlantılı. Siz Roboski’yi kapatırsanız Cizre’de ölen 12 yaşındaki çocuğun soruşturmasını da etkili yapamazsınız. Nihat’ın öldürülmesini kapatmak isteyenlerle Roboski’nin üstünü örtmek isteyenler aynı. Bu olayların ardında bir tek el var. Devletin güçlü eli.”

BUGÜN
<< Önceki Haber Gündeme bomba gibi düşecek iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER