'Görüntüler gerçeğin tümünü anlatmıyor'

Kabataş'ta Gezi Parkı eylemcilerinin saldırısına uğradığını iddia eden Zehra Develioğlu'nun avukatı açıklama yaptı.

'Görüntüler gerçeğin tümünü anlatmıyor'

Gezi Parkı olayları sırasında yaşandığı iddia edilen Kabataş olayı bir kez daha Türkiye’nin gündemine geldi. 

Gezi Parkı olaylarının sürdüğü günlerde Kabataş'ta eylemciler tarafından darp edildiği iddia edilen Zehra Develioğlu'nun görüntülerine ulaşıldı. Kanal D haberin ulaştığı görüntülerde başörtülü kadına herhangi bir müdahale söz konusu olmadığı söyleniyor.

Avukat’tan yazılı açıklama

Aljazeera Türk'ün haberine göre, Avukat Abdurrahman Kayapınar, Al Jazeera'ye yayınlanan görüntülerle ilgili olarak bir yazılı açıklamada bulundu. Görüntülerin doğru olduğunu ama gerçeğin tümünü yansıtmadığını açıkladı. Kayapınar'ın açıklaması şöyle:

"Olayla ilgili yürütülen soruşturma aşamasında. olayın meydana geldiği bölgede bulunan bir kısım mobese kameralarının tahrip edildiği, tahrip edilmeyen kısmının ise olay yerini kaydetmediği tespit edilmiştir. Bu itibarla olay yerine ait net teşhise müsait görüntülere ulaşılamamıştır. Basında yayınlanan kamera kayıtları da mobese kamerası kaydı olmayıp bu nedenle net ve belirgin görüntüler içermemektedir.

‘Müvekkilime ait olmayan beyanlar’

Açıklamada ayrıca, basında Zehra Devecioğlu’na ait olmayan bazı beyanlara yer verildiği vurgulanıyor: 

‘Basın yayın organları tarafından müvekkilime ait olmayan bir kısım beyanlar esas alınarak görüntülerin bu beyanları desteklemediği iddia edilmekte, müvekkilim etrafında kalabalık bir grup tarafından toplanılmış olması önemsiz bir olay gibi gösterilmekte, görüntülerin net ve belirgin olmamasından da istifade edilmek suretiyle müvekkilimin gerçek dışı beyanda bulunduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.’

Balçiçek İlter'den Kabataş 

Balçiçek İlter o dönemde Zehra Devecioğlu ile konuşmuş ve genç kadının tacize uğradığına inandığını 'morlukları gördüm' sözleri ile özetlemişti. Ortaya çıkan görüntülerden sonra ise Balçiçek İlter şoke olmuş durumda. Twitterdan şunları yazdı;

<< Önceki Haber 'Görüntüler gerçeğin tümünü anlatmıyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER