Google, İlkbahar ekinoksunu doodle ile hatırlattı! Baharın habercisi

Google, ilkbaharın ilk günü olan 21 Mart "İlkbahar ekinoksunu" doodle ile hatırlattı! İşte İlkbahar ekinoksu özel doodle'ı

Google, İlkbahar ekinoksunu doodle ile hatırlattı! Baharın habercisi

Baharın habercisi 21 Mart İlkbahar Ekinoksu geldi. İlkbahar ekinoksuyla Kuzey Yarım Küre bahara giriyor. Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google da İlkbahar ekinoksu'na özel bir doodle ile bahara girdiğimizi haber verdi..

İşte ekinokslara dair bilgiler:

21 Mart Durumu: Kuzey ve Güney Yarım Küre, Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°'lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Kuzey Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar. Bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’de geceler, gündüzlerden uzun olmaya başlar. Kuzey Yarım Küre’de ise tam tersi olur. Bu tarih Güney Yarım Küre’de Sonbahar, Kuzey Yarım Küre’de İlkbahar başlangıcıdır. Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya’da gece ve gündüz süreleri birbirine eşit olur. Bu tarih Güney Kutup Noktası’nda 6 aylık gecenin, Kuzey Kutup Noktası’nda ise 6 aylık gündüzün başlangıcıdır.



23 Eylül Durumu:Kuzey ve Güney Yarım Küre, güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°'lik açı ile düşer. gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar. Bu tarihten itibaren Kuzey Yarım Küre’de geceler, gündüzlerden uzun olmaya başlar. Güney Yarım Küre’de ise tam tersi olur. Bu tarih Kuzey Yarım Küre’de Sonbahar, Güney Yarım Küre’de İlkbahar başlangıcıdır. Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya’da gece ve gündüz birbirine eşit olur. Bu tarih Kuzey Kutup Noktası’nda 6 aylık gecenin, Güney Kutup Noktası’nda ise 6 aylık gündüzün başlangıcıdır.

Kuzey Yarıkürede yaklaşık olarak 21 Mart İlkbahar Ekinoksu - 23 Eylül Sonbahar Ekinoksudur.

Güney Yarıkürede yaklaşık olarak 21 Mart Sonbahar Ekinoksu - 23 Eylül İlkbahar Ekinoksudur.
<< Önceki Haber Google, İlkbahar ekinoksunu doodle ile hatırlattı! Baharın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER