Gizli tanıklara şok teklif!

Gizli tanıklar, Ergenekon’un medya operasyonunu deşifre etti.

Gizli tanıklara şok teklif!

  • Gizli tanıklara para karşılığı çekilme teklifi.
  • 'İfademi değiştirirsem 800 bin TL vereceklerdi'
  • 'Dündar'ın programına çıkaracaklarını anlattılar'

Erzurum’da görülen Erzincan Ergenekon davasında gizli tanıklarla görüşerek ifadelerini değiştirmeleri için rüşvet teklifinde bulundukları iddia edilen CHP eski milletvekilleri Erol Tınastepe ve Ahmet Ersin’in yargılanmasına devam edildi. Farklı iddianamelerle yargılanan milletvekillerinin 4. duruşmasında gizli tanıklar, Ergan, Munzur ve Fırat dinlendi. Gizli tanıklar, ifadelerini değiştirilmeleri halinde ulusal kanallarda programlara çıkartılacakları ve yüksek miktarda parayla ödüllendirileceklerini anlattı.

Gizli Tanık Ergan, Erzincan'da pastanesi bulunan Erdal Erdoğan ve Davut Konik ile Ankara'da bir otele gittiklerini anlattı. Ergan, Erol Tınastepe'nin gittikleri otele gelerek kendileriyle görüştüğünü belirtti. Ergan, Tınastepe'nin kendisine Cihaner ile ilgili verdiği ifadeyi değiştirmesi durumunda her türlü maddi ve manevi sağlayacaklarını söylediğini aktardı. "Sanık Ahmet Ersin ile hiç görüşmedim ancak arkadaşım gizli tanık Munzur'la aynı gün görüştüm" diyen Ergan, "Bu görüşme sırasında Munzur bana milletvekilleriyle görüştüğünü ve ifademi değiştirmem halinde 800 bin lira para vereceklerini anlattı" şeklinde konuştu.

Gizli Tanık Fırat da Ankara’daki görüşmede bulunduğunu itiraf etti. Fırat, "Tınastepe, Konik ve Erdoğan, ifademi değiştirmemi söylediler. Beni, Abdurrahman Yalçınkaya ve Kadir Özbek ile görüştürebileceklerini, Uğur Dündar'ın programına çıkaracaklarını anlattılar. Davut Konik, bu parayı bize otelde teslim edecekti. Uğur Dündar da kayıt sonrasında 300 bin lira verecekti. Daha sonra Erdal Erdoğan beni arayarak Saldıray Berk paşa ile görüştüreceğim dedi. Ben bir arkadaşımla konuştum. Öldürülebileceğimi bildiğim için gitmedim" dedi.

"PARAYI BİZZAT GÖSTERDİ"

Erzincan Ergenekon Davası’nın kilit isimlerinden Gizli Tanık Munzur ise "Sanık Tınastepe ve yanındakiler, ifademi geri almam halinde her türlü maddi ve manevi yardımda bulunacaklarını, basınla görüştüreceklerini ve üst düzey devlet görevlileriyle görüştürecekleri vaadinde bulundular” ifadelerini kullandı. Erdal Erdoğan’ın teklifi üzerine Ahmet Ersin’le görüştüğünü aktaran Munzur, "Erzincan'da oteldeki kahvaltıya gittim. Ahmet Ersin bana siyah çantayı göstererek, 'Bunun içinde 800 bin lira var. Al bu parayı al arkası da gelecek. Davandan vazgeç' dedi. Çantayı almadım ancak Erdoğan çanta içindeki parayı bana bizzat gösterdi" diye konuştu.

Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe ilk duruşmada gizli tanıklarla görüştüklerini itiraf etmişti. Sanıklar gizli tanıkların rüşvetle ilgili iddialarını kabul etmedi. Dava dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi. 

CİHAN
<< Önceki Haber Gizli tanıklara şok teklif! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER