Gezi’deki örgüt bulunamadı!

Taksim Dayanışması’nın da içinde olduğu 26 kişi için hazırlanan iddianameyi reddeden mahkeme “Suç ve örgüt anlaşılamadı” dedi

Gezi’deki örgüt bulunamadı!

Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilerek yerine AVM yapılmasını protesto etmek amacıyla başlatılan protestolarla ilgili “örgüt” iddiasıyla hazırlanan ve mahkemece reddedilen iddianamelere bir yenisi daha eklendi. Aralarında Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu 26 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nce iade edildi.

ÖRGÜTÜ AÇIKLAYIN
Mahkeme iade gerekçesinde, bazı şüpheliler hakkında “örgüt kurmak ve yönetmek” suçundan cezalandırılmalarının istendiği ancak söz konusu örgütün iddianamede anlaşılamadığı vurgulandı.

Gerekçede, “Şüphelilerin hangi kanundaki hangi suç veya suçları işlemek için örgüt kurdukları veya yönettikleri anlaşılmadığından, şüphelilerin savunmalarının alınabilmesi için iddianamede açıklanması gerekir” dendi.

HANGİ MEMURA MUKAVEMET

Mahkeme kararında, iddianamede bazı şüphelilerin “memura karşı mukavemet” suçundan cezalandırılması istendiği, ancak şüphelilerin hangi memura mukavemet ettiği ve bu memurların müşteki olarak iddianamede yer almadığı belirtildi. İddianamede müşteki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın aracına zarar verildiğinin anlatıldığı, ancak hangi şüpheli veya şüphelilerin bu eylemi gerçekleştirdiğinin iddianamede belirtilmediği vurgulandı.

29 YILA KADAR HAPİS İSTENMİŞTİ

Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkında hazırlanan ancak mahkemece eksikliklerin giderilmesi amacıyla iade edilen iddianamede, şüphelilere “örgüt” suçlaması yapılmıştı. İddianamede, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, HDP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin ve Halkların Demokratik Kongresi üyesi Haluk Ağabeyoğlu hakkında ‘’örgüt kurma”, “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” ve “görevi yaptırmamak için direnme’’ suçlarından 29’ar yıla kadar hapis stenmişti. Savcı, diğer 21 şüpheliye ise 10’ar yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

ERZİNCAN’DA 6 TAHLİYE

Erzican'da Gezi eylemleri nedeniyle yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan 6 kişi serbest bırakıldı. Erzincan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmayı, aileler ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün izledi. Mahkeme heyeti, Çetin Kirsiz, Dağlar Delen, Özcan Kaya, Özgün Kaya, Mukammet Çelik ve Ahmet Doğan’ın tahliyesine karar verdi.
<< Önceki Haber Gezi’deki örgüt bulunamadı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER