'Gezi Parkı'nın arkasındakiler deşifre oldu

Hükümete karşı direnişe dönüştürülen Gezi Parkı eylemlerinin maddi kaynakları ortaya çıktı.

'Gezi Parkı'nın arkasındakiler deşifre oldu

Hükümete karşı direnişe çevrilen Gezi Parkı eylemlerindeki koalisyon, bir etiket' title='rapor haberleri'>rapor ile Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Ayrıntıları AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda da konuşulan rapora göre; 8 Alman vakfı protestoların bitmemesi için eylemcilere kol kanat gerdi. Daha önce terör örgütlerine yardım yaptığı ifade edilen bu vakıflar eylemcilerin gıda sorunu yaşamaması için Taksim Meydanı'na sürekli yemek servisi yaptı. Migros'un kamyonları kişisel ihtiyaç maddelerini Taksim'e boşalttı. Alkollü içecekleri ise Anadolu Grubu karşıladı. Bu grup da kamyonlarla sevkıyat yaptı.

Takvim'de yer alan habere göre fırsatçı bazı reklam ajansı, sosyal medya ajansı, yayınevi, twitter ve blog yazarları, organize bir şekilde #direngeziparkı hastag'i ile toplumu kışkırtmaya başladı. Yüz binden fazla takipçisi olan Alemşah Öztürk, Mehmet Ali Alabora, Cem Batu, Ari Levi, Uğur Şeker gibi isimler sosyal medyada kışkırtıcı paylaşımlar yaptı. McCann Ericson ajansının ise http://www.dunyaduysun. org/ adlı bir site yaparak Türkiye'nin yurt dışındaki imajına olumsuz etki edecek gelişmeleri abartarak aktardığı iddia edildi. Öykü ajans Necati Özkan, Vietnam gibi bazı ajanslar ve yöneticilerinin de benzer içerikte paylaşımları yaydıkları gözlendi. Sosyal Medya ajansları da 18 bin tweet attırdı. 4129, Promoqube, Projecthouse, Plasenta, C Section, Rabarba, NetFrog gibi bazı ajansların yöneticileri ve çalışanları aktif olarak sokak eylemlerini kışkırttı.

Uluslararası reklam tekellerinin Türkiye'deki uzantıları olan ElmaAltShift, MediaCat, SikkoDigital, Pazarlamasyon, ElmaElma ve Alametifarika gibi reklam ajansları, #DirenGeziParkı başlığı altında toplanarak, internet gençliğini hedef seçti; çarpıcı slogan ve afişler üretti. Taksim'de toplanan gençleri gaza getirdi. Alametifarika'nın kurucusu Serdar Erener'in çalışanlarını bizzat yönlendirdiği iddia edildi. Sosyal paylaşım alanları, iletişim ajansları için uygun ortam oluşturdu. Ajanslar 3 gün boyunca Twitter'ın Türkiye ve dünya etiket listesinin bir numaralı başlığının direngeziparkı olmasını sağladı. Sahte sanal kimlikler oluşturuldu. Takipçilere sürekli olarak eylemlere katılma çağrısı yapıldı.
<< Önceki Haber 'Gezi Parkı'nın arkasındakiler deşifre oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER