Gerçek demokrasi nasıl gelir? - Video

Ali Bulaç ve Hüseyin Gülerce'nin sunumuyla Mehtap Tv'de salı günleri saat 21.00'da yayınlanan "Düşünce Günlüğü" programın bu haftaki konuğu Hukukçu Doç. Dr. Mustafa Şentop'tu.

Gerçek demokrasi nasıl gelir? - Video

Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Şentop Anayasa değişikliği ile ilgili olarak gerçek anlamda bir anayasa değişikliğinin önündeki engellere dikkat çekti. Doç. Dr. Mustafa Şentop Türkiye'de "Demokrasi" kavramının evrensel kriterlerle değil Anayasa ile çerçevesi çizilmiş bir demokrasi olduğunu söyledi.

PROGRAMIN TAMAMINI KÜRE.TV'DEN İSTEDİĞİNİZ KALİTEDE İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN

Öte yandan Kısmi anayasa değişikliğinin sonuç vermeyeceğini ifade eden Şentop Anayasada yapılacak değişikliklerle ilgili olarak anayasanın girişinde "Bu anayasanın sözüne ve ruhuna sadakatle yorumlanması gerekir" denildiğini belirterek sözü ne kadar değiştirirseniz değiştirin ruhu mevcut olduğu sürece değişikliklerin büyük ölçüde bir netice vermeyeceğine dikkat çekti. Anayasa mahkemesi ve Yüksek yargının yorumlarında zaman zaman bu ruha müracaat edildiğini söyleyen hukukçu, anayasanın bütünü değişmediği sürece evrensel bir demokrasiye kavuşmanın mümkün olmadığına vurgu yaptı. Buna ek olarak gerçek anlamda bir anayasa değişikliğinin önünde yüksek yargının bir engel olduğunu dolayısıyla yargı reformuna ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekleyen Şentop bu bakımdan aslında doğru bir yerden başlanmıştır yani yargı reformunu içeren bir değişiklikle başlanması olumlu olmuştur ama içeriğin bütünüyle bu amacı gerçekleştirecek mahiyette ve güçte olduğunu söylemekte zorluk çekiyorum dedi. Düşünce Günlüğü, Salı 21:00'te tekrarı Çarşamba 13:30'te Mehtap Tv'de...
<< Önceki Haber Gerçek demokrasi nasıl gelir? - Video Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER