Genelkurmay öyle bir hamle yaptı ki...

Genelkurmay hamleyi yaptı, Balyoz protestosu amacına ulaşamadı.

Genelkurmay öyle bir hamle yaptı ki...

  • TSK Yargıtay'ın Balyoz kararını protesto için istifa eden komutanların yerine anında atama yaptı. 
  • Böylece çıkması planlanan kriz daha başlamadan çözüldü. 
  • İlk kez yaş beklenmeden asil atama yapılmış oldu.

Yargıtay'ın Balyoz kararını protesto için Donanmada yaşanan istifalar krize dönüşmeden çözüldü. Donanmada üç komutan ardarda istifa etti. Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Atilla Kezek, Deniz Kuvvetleri Teknik Başkanı Sami Örgüç ve Sahil Güvenlik Komutanı Adnan Özbal görevlerini bıraktı. 

Deniz kuvvetlerindeki organize istifalar sonrası bazı kesimler tarafından kriz yaşanması bekleniyordu. Ancak TSK muhtemel sorunu atamalarla anında çözdü.  

İstifa eden komutanların bu hareketinin Genelkurmay'a baskı oluşturmak için yapıldığının değerlendirilmesi üzerine anında atamalar gerçekleştirildiği öğrenildi. 

Deniz Kuvvetleri Kurmay başkanlığı gibi kritik bir konum hızla dolduruldu. Koramiral Kezek yerine Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Serdar Dülger getirildi. Boşalan Kuzey Deniz Saha Komutanlığı koltuğuna ise gelecek hafta atama yapılması bekleniyor. 

Eskiden bir komutan istifa ettiğinde o birimdeki en üst rütbeli kişi YAŞ'a kadar göreve vekalet ediyordu. YAŞ'ta da rütbesi tutan komutan yoksa vekaleten atama yapılıyordu. Bu olayda ilk defa YAŞ beklenmeden asaleten atama yapıldı ve oluşması beklenen kriz başlamadan çözülmüş oldu.

<< Önceki Haber Genelkurmay öyle bir hamle yaptı ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER