Gazetecilere özgürlük için imza kampanyası başladı

Özgür medyaya yönelik operasyona tepkiler yurt içi ve yurt dışında artarak sürüyor. Gözaltındaki gazetecilerin derhal serbest bırakılması ve medyaya uygulanan baskılara son verilmesi için aydınlar tarafından dünya çapında imza kampanyası başlatıldı.

Gazetecilere özgürlük için imza kampanyası başladı

Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın gazete ve televizyon yayınları sebebiyle 'devletin egemenliğini ele geçirme' suçlamasıyla gözaltına alınmalarından dolayı bütün dünyada kınama mesajları yayımlandı. Türkiye'den de gazeteci, yazar ve aydınlar, Zaman gazetesi öncülüğünde bir imza kampanyası başlatarak, "Gazeteciler derhal serbest bırakılsın" çağrısı yaptı. 

Kampanyaya ilk imzayı, aralarında Hasan Cemal, Ufuk Uras, Cengiz Çandar, Şahin Alpay, Ali Bulaç, Yasemin Çongar, Nuray Mert, Mustafa Akyol, Can Dündar, Nazlı Ilıcak, Kadri Gürsel, Hilmi Yavuz, Pınar Türenç, Ünal Tanık, Kazım Güleçyüz, Derya Sazak, Cafer Solgun, Ahmet Ümit ve Şanar Yurdatapan gibi isimlerin yer aldığı 62 kişi attı.

Change.org isimli internet sitesinde yurt içi ve yurt dışında imzaya açılacak kampanya metninde şu ifadeler yer alıyor: "Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca 14 Aralık 2014 Pazar günü onlarca gazeteci, medya çalışanı ve hatta bir senaryo yazarı ile birlikte gözaltına alındı. Gazete yazısı yazarak veya televizyon dizisi yayınlayarak devlete karşı suç işledikleri gibi hayali iddialarla yapılan bu gözaltı operasyonu, basın özgürlüğüne ve Türkiye'nin demokratik geleceğine vurulmuş ağır bir darbedir. Bu vahim olay, özgür basına yönelik sistematik hale gelen baskı, yasak ve yıldırma çabalarının son halkasıdır. Biz aşağıda imzası olanlar, medya ve düşünce özgürlüğüne yönelik her türlü müdahaleye karşı çıkıyor, gözaltındaki gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz." (Kampanyaya imza atmak isteyenler için link: http://bit.ly/ozgurbasin

İmzacılar:
Doğan Akın
Ayhan Aktar
Murat Aksoy
Mustafa Akyol
Ergun Babahan
Hayko Bağdat
Ali Bulaç
Yasemin Çongar
İhsan Dağı
Can Dündar
Neşe Düzel
Emine Uçak Erdoğan
Dengir Mir Mehmet Fırat
Şebnem Korur Fincancı
Kazım Güleçyüz
Kadri Gürsel
Nazlı Ilıcak
Yılmaz Karakoyunlu
Suat Kınıklıoğlu
Mustafa Kuleli
Perihan Mağden
Nuray Mert
Metin Münir
Turgay Oğur
Pınar Türenç
Mümtaz'er Türköne
Erkan Saka
Derya Sazak
Cafer Solgun
Ceren Sözeri
Ahmet Ümit
Zeynep Tanbay
Mustafa Yeşil
Şanar Yurdatapan
(İsimler soyadına göre alfabetik olarak dizilmiştir.)
<< Önceki Haber Gazetecilere özgürlük için imza kampanyası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER