Galimbek öğretmenin eşine bir acı daha

Geçtiğimiz Ağustos ayında Güney Afrika'da geçirdiği trafik kazasında vefat eden Galimbek Şerifhan öğretmenin 9 aylık küçük oğlu Halil de bu sabah hayata gözlerini yumdu.

Galimbek öğretmenin eşine bir acı daha

Babası ile 6 aylıkken kaza geçiren Halil, yaklaşık 3 aydır Johannesburg'taki bir hastanede tedavi görüyordu. Halil Şerifhan, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Nizamiye Kabristanı'nda babasının yanına defnedildi.

Ülkesi Moğolistan'ı ziyaret ettikten sonra, döndüğü hicret diyarında 24 saat geçmeden vefat eden 32 yaşındaki Galimbek Hoca'nın eşi ve büyük oğlu Cemil kazayı can tehlikesi olmadan atlatırken, Halil iç organlarının zedelenmesi sebebiyle uzun zamandır hayatta kalma mücadelesi veriyordu.

GALİMBEK'İN EŞİ BİR CANINI DAHA TOPRAĞA VERDİ

Galimbek öğretmen ile Güney Afrika'ya hicret eden eşi Cannur Şerifhan, kocasının ölümüyle yasa boğulurken, 3 aydır küçük Halil'i için her gün hastaneye gidip geliyordu. Eşinin ardından oğlunun da ölüm haberini alan Cannur Hanım'ın cenazede çok zor anlar geçirdiği gözlendi. Ayakta durmakta zorlanan acılı anneye, Moğolistan'dan gelen ailesi ve gurbetçi kardeşleri destek verdi.

CENAZEDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Galimbek Şerifhan'ın henüz taze olan acısına bir de küçük oğlunun vefatının eklenmesi Güney Afrika'daki gurbetçileri hüzne boğdu. Çiseleyen yağmur altında gerçekleşen cenaze namazının ve definin ardından okunan Yasin ve dualar Moğol öğretmenin arkadaşlarını ve Türk gurbetçileri gözyaşlarına boğdu.

Galimbek öğretmenin, ailesinin rızası alınarak öğretmenlik yaptığı Johannesburg şehrinde bulunan Nizamiye Camisi'ne defnedilmişti. Konya İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Galimbek öğretmen, bir süre de Mısır'da dini eğitim almıştı.
<< Önceki Haber Galimbek öğretmenin eşine bir acı daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER