Galatasaray deplasmanda kendini aştı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon deplasmandaki başarılı performansıyla göz dolduruyor.

Galatasaray deplasmanda kendini aştı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonundan önce, grup etabından  itibaren çıktığı 37 deplasman maçından sadece 3'ünü kazanabilen sarı-kırmızılı  ekip, bu sezon ise 4 dış saha maçının 3'ünden galibiyetle ayrılmayı bildi.
         
Galatasaray'ın ''Devler Ligi''nde bu sezondan önce deplasman galibiyeti  aldığı ekipler Hertha Berlin, Nantes ve Lokomotiv Moskova oldu.
         
1999-2000 sezonunda Alman ekibi Hertha Berlin'i deplasmanda 4-1'le geçen  ''Cim Bom'', 2001-2002 sezonu ilk grup etabında Fransa temsilcisi Nantes'ı 1-0,  2002-2003 sezonunda da yine ilk grup etabında Rusya'dan Lokomotiv Moskova'yı 2-0  mağlup etti.
         
Bu sezon ise deplasmanda grup aşamasında Romanya'nın CFR Cluj takımını  3-1, Portekiz ekibi Braga'yı 2-1'lik skorla geçen sarı-kırmızılı takım, 2. turda  ise Alman temsilcisi Schalke 04'ü 3-2 mağlup etti ve adını çeyrek finale  yazdırdı. ''Cim Bom'' bu sezon deplasmanda sadece İngiltere'nin Manchester United  ekibine 1-0 mağlup oldu.
         
Bu sezon deplasman maçlarında 8 gol kaydeden Galatasaray, kalesinde ise 5  gol gördü.
         
Sahasında 1 maç kazandı
         
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon toplam 4 galibiyeti bulunan  Galatasaray, sahasında ise sadece 1 maç kazanabildi.
         
Türk Telekom Arena'da Manchester United'ı 1-0 mağlup eden ''Cim Bom'',  CFR Cluj ve Schalke 04 ile 1-1 berabere kaldı, Braga'ya ise 2-0 yenildi. İç saha maçlarında 3 kez ağları havalandıran sarı-kırmızılı takım,  kalesinde ise 4 gole engel olamadı.
         
Son 6 maçında kaybetmedi
         
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 6 maçında rakiplerine boyun  eğmedi. En son yenilgisini İstanbul'da Braga'ya karşı 2-0'lık skorla alan ''Cim  Bom'', daha sonra oynadığı maçlarda CFR Cluj (deplasman), Manchester United,  Braga (deplasman) ve Schalke 04'ü (deplasman) mağlup etti, CFR Cluj (iç saha) ve  Schalke 04 ile (iç saha) berabere kaldı.
         
Bu sezon oynadığı maçlar
         
Galatasaray'ın bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçlar ve  skorları şöyle:

 Manchester United-Galatasaray     1-0
Galatasaray-Braga 0-2
Galatasaray-CFR Cluj 1-1
CFR Cluj-Galatasaray 1-3
Galatasaray-Manchester United     1-0
Braga-Galatasaray 1-2
Galatasaray-Schalke 04 1-1
Schalke 04-Galatasaray 2-3
         
Gollerde yerli imzası
         
Galatasaray'ın bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerin tamamı  Türk oyunculardan geldi. Sarı-kırmızılı takım, ''Devler Ligi''nde rakiplerinin ağlarını 11 kez  havalandırırken, golcü futbolcu Burak Yılmaz 8 kez meşin yuvarlağı filelerle  buluşturdu. ''Cim Bom''un diğer gollerini Aydın Yılmaz, Hamit Altıntop ve Umut Bulut  kaydetti.
<< Önceki Haber Galatasaray deplasmanda kendini aştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER