Füze teklifini revize edelim dediler ama...

Türkiye'nin Çin’den alacağını açıkladığı füze savunma sisteminin tartışmaları sürerken firmalar da tekliflerini yenileme yarışına girdiler.

Çin yeni füzesi FD-2000'i tanıttı!

Hürriyet Gazetesi'nin edindiği bilgiye göre, ABD ve Avrupa’dan gelen rakip firmaların yetkilileri, kalabalık bir ekiple, başta Savunma Sanayi Müsteşarlığı olmak üzere diğer ilgili askeri kurumları ziyaret ederek, “Teklifimizi yenilemeye hazırız” mesajı verdiler. Firma yetkililerinin dışında rakip ülkelerin diplomatları da harekete geçerek Çin sisteminin kullanılmaması için bire bir muhataplarıyla görüşmeler yapıyor.
Türk bürokratlar ise firma yetkililerine, “Bu işin ortak üretimle olacağını ve en az yüzde 50 yerli katkı istediğimizi ihalenin en başında söylemiştik. Çin bizim için özel atışlar yaptı. Siz bunu dahi yapmadınız. Tekliflerinizi bu yönde yenilerseniz tekrar gözden geçiririz” dedi.

ERDOĞAN UÇAKTA AÇIKLAMIŞTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Kosova dönüşü uçakta yaptığı, “Yeni tekliflere açığız” açıklamasından günler önce firmaların bu görüşmelere başladığı öğrenildi. 4 milyar dolara mal olacak Uzun Menzilli Füze Savunma Sistemi ihalesinde ABD, Patriot; Rusya S-300 VM; Fransa-İtalya ortaklığı ise Eurosam Samp-T ve Çin, Türkiye için yarışıyordu. 

<< Önceki Haber Füze teklifini revize edelim dediler ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER