Fuat Avni yine doğru bildi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a bağlı olan Hazine Müsteşarlığı'nda üç daire başkanı görevden alındı.

Fuat Avni yine doğru bildi

Hazine Müsteşarlığı’nda çok sayıda kişi görevlerinden alınıyor. WSJ Türkiye’nin şu ana kadar elde ettiği bilgilere göre 10’a yakın üst düzey kişi görevlerinden alındı.

The Wall Street Journal'ın haberine göre; görevden almalar bugün sözlü şekilde personele duyuruluyor. Konuya ilişkin konuşan bir yetkili, “Çok sayıda görevden alma var. Şu an bizde sayının kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. Çünkü süreç devam ediyor” diye konuştu. Görevden alınanlar arasında Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Fatih Sezer, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Arslan Baş ile Personel Dairesi Başkanı Mustafa Bitiren de bulunuyor.

Kamu Finansmanı Genel Müdür Yardımcıları Fatih Bozkurt ve Tolga Yücel, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcıları Levent Eren ve Tahir Canatan’ın görevden alınan isimler arasında olduğu öğrenildi.

Bununla birlikte daha orta düzey yöneticilerden Dış ekonomik İlişkiler’den bir daire müdürü ve İdari Mali İşler Başkan Yardımcısının da görevden alınanlar arasında olduğu belirtildi.

Müsteşarlıktan resmi açıklama henüz gelmedi.

Bu arada 11 yıllık Hazine Müstaşarlığı görevinden Ağustos ayında ayrılan İbrahim Çanakçı, IMF icara direktörlüğündeki görevinde bugün resmen başladı.

FUAT AVNİ TWITTER'DA YAZMIŞTI

Twitter'ın fenomeni Fuat Avni, 31 Ekim'de yaptığı paylaşımlarda Ali Babacan'a bağlı Hazine Müsteşarlığı'nda tasfiyeler olacağını ileri sürmüştü. Fuat Avni'nin iddia ettiği o tasfiyeler bugün gerçekleşti.
<< Önceki Haber Fuat Avni yine doğru bildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER