Eski bakanlar konuştu, gizli oylama başlatıldı - Canlı seyret

Yolsuzlukla suçlanan AKP’li dört eski bakan hakkında verilen soruşturma önergeleri TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. Dört bakan iddialarla ilgili konuştu. Şimdi oylama yapılıyor..

Eski bakanlar konuştu, gizli oylama başlatıldı - Canlı seyret

TBMM'de 4 eski bakanla ilgili AKP'nin verdiği soruşturma önergesi Meclis'te görüşüldü. Görüşmenin büyük bir çoğunluğu Meclis TV'den yayınlanmadı ama internetten izleyebiliyor. 

Güncelleme - 20.00: Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler haklarındaki iddialarla ilgili konuştu. Erdoğan Bayraktar konuşmama hakkını kullandı. Şimdi gizli oylama yapılıyor.

Meclis'teki görüşmeler sırasında Meclis TV yayın yapmadı ama TBMM'nin internet sayfasından (http://www.tbmmtv.gov.tr/) ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, tabletiyle Genel Kurul'dan internet üzerinden canlı yayın yapıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 84. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Meral Akşener yönetti. TBMM Genel Kurulu'nda, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu kurulup kurulmamasıyla ilgili önergeler görüşüldü ve gizli oylamaya geçildi..

MHP’Lİ VURAL: TRT REDDETTİ
MHP Grup  Başkanvekili Oktay Vural, ''TRT'ye yazı yazdık, TRT yayın talebini reddetti'' dedi. TBMM'de soruşturma önergelerinin görüşülmesi öncesinde basın toplantısı düzenleyen Vural, şunları söyledi: ''TRT Meclis'in üzerinde misin? Türk Milletin hakkını kullanan TRT sansür uygulayarak bunu yayınlamayacağım diyebilmektedir. Türkiye'yi TRT mi yönetiyor? Böyle önemli bir konuda hangi yetkiyle yayın yapmıyorsun? TRT'ye hodri meydan diyorum, yüreğiniz varsa TRT Haber'de yayınlayın diyorum.''

  İŞTE TRT’NİN GEREKÇESİ
“Yayın sürelerindeki değişiklikler aynı zamanda TRT SPOR KANALI olarak yayın yapmakta olan TRT 3 kanalında spor programlarında özellikler canlı yayınlarda aksamalara neden olmaktadır. Bu nedenle bahse konu protokolün ikinci Maddesinde yer alan yayın sürelerinin dışına çıkılamayacağı”





CHP'Lİ VEKİL MELDA ONUR'UN MECLİS'TEN CANLI YAYINI

 



CHP TAM KADRO KATILIYOR
CHP, Genel Kurul görüşmelerine, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil tam kadro katıldı. CHP'nin 134 milletvekili bulunuyor. CHP, görüşmeler öncesinde MHP ile temasa geçerek, 184 sayısının bulunup bulunamayacağı konusunda nabız yokladı.

BAHÇELİ'DEN SON DAKİKA SÜRPRİZİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ordu'da mitinglere katılacaktı. Bu nedenle de Meclis'e gelmeyeceği belirtiliyordu. Ancak Bahçeli, son dakika sürpriz yaparak Meclis Genel Kurulu'na geldi.

MECLİS KÜRSÜSÜNE POŞULU ÇIKTI
1 Mayıs'ta yaşananlarla ilgili söz alan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Meclis Genel Kurulu kürsüsüne poşulu olarak çıktı. Daha önce Cihan Kırmızıgül'ün bu poşu sebebiyle yargılandığını hatırlatan Çelebi, polisin ve iktidarın bunu şimdi başka gençler üzerinde de uygulamaya çalıştığını savundu. 1 Mayıs'ta yapılanlar ile gözaltına alınanlara uygulananları eleştiren Çelebi, "1 Mayıs'ta gençler üzerinde, gençleri teşhir etmek amacıyla zorla poşu takmaya çalışan polisin ve iktidarın uygulamalarını protesto etmek için bu poşuyu taktım." dedi.


<< Önceki Haber Eski bakanlar konuştu, gizli oylama başlatıldı - Canlı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER