Eşi o konuşmalara tepki gösterdi

'Ahmet Kaya Gezi'de de Diyarbakır'da da olurdu'

Eşi o konuşmalara tepki gösterdi

Bir televizyon programına telefonla bağlanan Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, son günlerde eşiyle ilgili tartışmaları değerlendirdi. Ahmet Kaya'nın Gezi eylemlerinde de Diyarbakır'da da bulunacağını belirten Kaya, "Ahmet Kaya'nın aklı, merkez dışında duran, hayatı doğru insanlar olarak yaşamak isteyen herkesin yanındaydı, sokaktaydı Ahmet Kaya. Tüm ötekileştirilenlerin, merkez dışında duranların yanındaydı Ahmet Kaya. Gezi bir itiraz ruhudur. Elbette Ahmet Kaya böyle bir itiraz ruhunun yanında olurdu. Elbette Ahmet Kaya Diyarbakır'da Kürt halkının yanında, sayın Barzani'nin de yanında olurdu" diye konuştu.

SERDAR ORTAÇ: KENDİMDEN TİKSİNİYORUM

Serdar Ortaç da aynı programa telefonla katıldı. O günlerde Kürtçe merhaba demenin bile yasak olduğunu hatırlatan ve izledikçe kendisinden tiksindiğini belirten Ortaç şöyle konuştu:

“50 bin kere söyledim, çok pişmanım diye. Yani riyakarlıkla pişmanlık da değil, gerçekten pişmanım. O günlerin o şekilde gelişmesinden son derece pişmanım. O günlerde Kürtçe merhaba bile demek yasak kadar bir şeydi, yani yasak kadardı. Bırak Kürtçe şarkı söylemeyi yasaktı yani, merhaba diyemiyordun, 35 bin tane şehidi ortaya çıkartıyorlardı. Yani biz o günlerde 24 yaşında bir genç olarak o galeyanla ne yapacağımı şaşırdım, şu an kendimi seyrettikçe tiksiniyorum, nefret ediyorum. Yani keşke olmasaydı. Ama ne yapalım koskoca Adnan Şenses.. Hepsi kaç yaşında. Ben 24 yaşındayım orada, şimdi 43’e girdim, ben Adnan ağabey kadar Mahsun ağabey kadar daha mı iyi düşüneceğim yani. (Akıl veren oldu mu) Şimdi o gün bana akıl vereni söylersem bu adama mı yükleneceğiz, yazık değil mi bu adamlara da.“


<< Önceki Haber Eşi o konuşmalara tepki gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER