Eset'ten Twitter kullanıcılarına kritik güvenlik uyarısı

Twitter’a erişim için DNS ayarlarını değiştiren kullanıcılara güvenlik uyarısı yapıldı.

Eset'ten Twitter kullanıcılarına kritik güvenlik uyarısı

Eset Müdür Yardımcısı Akkoyunlu, “Uluslararası kullanıma açık sistem sahte sayfalara yönlendirebilir. Bankacılık konusunda dikkatli olun” dedi.

Twit­te­r’­ın ka­pa­tıl­ma­sı­nın ar­dın­dan si­te­ye eri­şim için DNS’­yi (alan adı) de­ğiş­ti­ren kul­la­nı­cı­la­ra gü­ven­lik uya­rı­sı ya­pıl­dı.  ESET Tür­ki­ye Ge­nel Mü­dür Yar­dım­cı­sı Alev Ak­ko­yun­lu, en­gel­le­nen si­te­le­ri aş­mak için akıl­lı te­le­fon­lar ve bil­gi­sa­yar­lar­da ger­çek­leş­ti­ri­len DNS de­ği­şik­li­ği ve VPN kul­la­nı­mı ile il­gi­li uya­rı­lar­da bu­lu­na­rak “On­li­ne ban­ka­cı­lık ko­nu­sun­da dik­kat­li olu­n” açı­kla­ma­sı yap­

Sağ­lam an­ti­vi­rüs şart

De­ği­şik­lik son­ra­sı kul­la­nı­cı­la­rın sah­te say­fa­la­ra yön­len­di­ril­me ih­ti­ma­li­nin yük­sek ol­du­ğu­nu ifa­de eden Ak­ko­yun­lu, bu tür bir de­ği­şik­lik ya­pan­la­rın ge­çer­li bir an­ti­vi­rüs ya­zı­lı­mı kul­lan­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni kay­det­ti. Ak­ko­yun­lu, “DNS ayar­la­rın­da ger­çek­leş­ti­ri­len de­ği­şik­lik­ler, gü­ven­lik açı­ğı­na ne­den ola­bi­li­yor. Özel­lik­le on­li­ne ban­ka­cı­lık ko­nu­sun­da dik­kat­li olun­ma­lı. Bu­ra­dan he­sap bil­gi­le­ri alı­nan kul­la­nı­cı­lar, pa­ra­sal açı­dan mağ­dur du­ru­ma dü­şe­bi­li­r” de­di. Twit­te­r’­ın ka­pan­ma­sı­nın si­ber suç şe­be­ke­le­ri­ne ye­ni fır­sat­lar do­ğur­du­ğu­nu di­le ge­ti­ren Ak­ko­yun­lu, bu­ra­da­ki ama­cın kı­sa yol­dan pa­ra ka­zan­mak ol­du­ğu­nu ifa­de et­ti.

Ak­ko­yun­lu şun­la­rı söy­le­di:

Suç­lu­lar iş ba­şın­da

“Si­ber suç­lu­lar vi­rüs, so­lu­can, tru­va at­la­rı, bot­net­ler ve sü­rek­li ye­ni­le­nen ol­ta­la­ma tek­nik­le­riy­le bil­gi­sa­yar­la­rı­mı­za çe­şit­li iş­lev­le­re sa­hip za­rar­lı ya­zı­lım­lar bu­laş­tı­rı­yor. Pa­ra ede­bi­le­cek her tür bil­gi­ye ulaş­ma­ya ça­lı­şı­yor­lar. Bu işi dün­ya­nın her­han­gi bir ta­ra­fın­da ya­pa­bi­li­yor­lar ve iz­le­ri­ni sür­mek ol­duk­ça zor.”

Asıl tehdit sitelerde

Bugün'ün haberine göre, Ulus­la­ra­ra­sı Bil­gi Sis­tem­le­ri Gü­ven­li­ği Der­ne­ği Tür­ki­ye Baş­ka­nı Ba­tu­han To­sun, DNS ayar­la­rı­nın de­ğiş­tir­me­nin gü­ven­lik teh­di­di oluş­tur­ma­dı­ğı­na dik­kat çe­ke­rek şun­la­rı söy­le­di: “Bu ayar­lar de­ğiş­ti­ril­di­ğin­de Tür­ki­ye­’de gi­ril­me­si ya­sak­lı olan yüz­ler­ce si­te­ye de eri­şim ola­na­ğı sağ­la­nı­yor. Asıl teh­dit bi­lin­me­yen ve gü­ven­li­ğin­den emin olun­ma­yan si­te­ler­de var­dır. Bu nok­ta­da in­san­lar özel­lik­le pa­ra­sal iş­lem­ler ya­pa­ca­ğı za­man­lar­da çok dik­kat­li dav­ran­ma­lı. Hat­ta hiç gir­me­me­li.”
<< Önceki Haber Eset'ten Twitter kullanıcılarına kritik güvenlik uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER