Eruhlu, Google'dan yana dertli

Siirt'in Eruh ilçesinde vatandaşlar, Google'da Eruh arandığında ulaşılan çok eski terör olaylarından kalma rahatsız edici görüntülerden yana dertli.

Eruhlu, Google'dan yana dertli

Vatandaşlar, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google arama motorunda Eruh yazdıktan  sonra ekrana çıkan görsellerin daha çok terörle ilişkili olmasına ve cesetlerin  gösterilmesinden rahatsızlıklarını dile getiriyor.
         
Eruhlular, Doğu ve Güneydoğu'nun birçok şehrinin terörle anılmasından  rahatsızlıklarını dile getirerek, bölgeye ataması yapılan devlet memurlarının ilk  önce internet üzerinden bölge hakkında bilgi edindiklerini ve karşılaştıkları  görüntülerden sonra gelmekten vazgeçenler olduğunu ifade ettiler.
         
İlçede internet kafe işletmeciliği yapan Hamit Damar, Google arama  motoruna Eruh yazıldığı zaman ne kadar çirkin fotoğraf varsa çıktığını belirterek  Eruh gerçeğinin bu olmadığını ve esnaf olarak şikayetçi olduklarını söyledi.
         
Eruh'un doğal güzellikleriyle çok güzel bir yer olduğunu ancak ilçeye  tayini çıkan insanların internette ilçeyle ilgili arama yaptığında çok eski kötü  görüntülerle karşılaştığını anlatan Demir, şunları söyledi:
        
 "İlçede geçmişte yaşanmış olayların internet ortamında ön planda  tutulması Eruh ilçemizi etkilediği gibi bölgemizdeki birçok ilçeyi de etkiliyor.  İnternet ortamındaki izlenim çok önemlidir. İlimize veya ilçemize yatırım yapmak  isteyen iş adamları internet üzerinden araştırıyorlar. Dünyaca ünlü arama  motorlarından Google, Yahoo, Bing ve AltaVista gibi arama motorlarında bir bölge  araması yapıldığında o bölgenin kültürel varlıkları ve manzaraları ön plana  çıkıyor. Ama maalesef Google arama motorunda Eruh diye görselden arama  yapıldığında çıkan sonuçlar insanları ürkütüyor. Zamanında ilçemizde yaşanan  terör olaylarının arama sonucunda yansıtılması ilçemize ataması yapılan memur  veya da çalışanları etkiliyor. Arama yaptıklarında ilk gördükleri şey cesetler  oluyor. Eruh'a tayini çıkanın, internette arama yaptığında çıkan fotoğrafları  görmesi bile gelmemesine neden oluyor. Maalesef bu görüntüler Eruh İlçe  Hastanesi'ne ataması yapılan iki uzman doktorun istifa etmelerine neden olmuş.  Vatandaş ve esnaf olarak bu görüntülerden rahatsızız.
         
Yahoo ve AltaVista arama motorlarında ilçemizin ismi görsel olarak  aratıldığında en güzel fotoğraflar çıkıyor. Google'ın da bu şekilde bir çalışma  yapmasını istiyoruz. Bu sorun sadece Eruh ile sınırlı değil Çukurca, Silopi,  Uludere, Nusaybin ve Şemdinli gibi daha onlarca ilçemizin isimleri yazıldığında  çıkan sonuçlar ürkütücü fotoğraflarla dolu. Yetkililerin buna bir çözüm için  gerekli girişimlerde bulunmasını istiyoruz."
<< Önceki Haber Eruhlu, Google'dan yana dertli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER