Ergenekon davasında bugün neler yaşandı? Ergenekon'da verilen cezalar

Mahkemenin bugün kararını açıklaması beklenen "Ergenekon Davası"nın görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde güvenlik önlemleri artırıldı.

Ergenekon'da karar günü

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "Ergenekon Davası"na ilişkin kararını okumaya başladı. Yaklaşık 5 yıldır görülen Ergenekon davasında 67'si tutuklu 275 sanık yargılanıyor.


Jandarma, Alparslan Arslan'ın ağzını bezle kapattı

Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan, salona en son girenler arasında yer aldı. Salonda mahkeme heyetine bağıran ve uzun süre susturulamayan Arslan'a jandarma müdahale etti. Görevli jandarma Aslan'ın ağzını bezle kapattı. 

- Eylemciler tarladaki anızı yaktı

Silivri Cezaevi'ne girmek isteyen eylemciler, polis ve jandarma engeline takılınca cezaevi yakınındaki tarlayı ateşe verdi. 


Jandarma'dan eylemcilere bariyer ricası

Ergenekon duruşmasını izlemek için Kınalı TEM gişelerine gelen yaklaşık 50 kişilik grup, bariyerlere vurarak içeri girmek isteyince, jandarma görevlisi Yarbay 'Rica ediyoruz, sizi geriye alalım. Biz size gidin demiyoruz ama bariyerlere dokunmayınız' diye megafonla anons yaptı.


- Muharrem İnce: Anayasal seyahat özgürlüğü engellendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ergenekon davasını izlemek için Silivri'ye gelmek isteyen vatandaşların engellenmesine tepki gösterdi. İnce, "Türkiye'de anayasal seyahat özgürlüğünün kullanılmadığını, anayasanın işlevini yitirdiğini, seyahat özgürlüğü diye bir olmadığını bu topraklarda herkes görüyor." dedi. 

- Silivri'de DHKP-C önlemi

Ergenekon davasında mahkeme heyetine yönelik DHKP-C üyesi bir grubun saldırı yapacağı ihbarı üzerine Silivri Cezaevi çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

Otobüslerden inen CHP’liler, cezaevine yürüyüşe geçti

Ergenekon Davası'nda karar duruşması öncesi alınan güvenlik önlemleri nedeniyle Silivri Cezaevi'ne giden bütün yollarda kontrol noktaları oluşturdu. Bunun üzerine otobüslerle Silivri'ye gelen CHP'liler, cezaevine yürüyerek gitti. D-100 karayolu kenarında otobüsten inen gruplar, yanlarında getirdikleri bayrak, afiş ve pankartları alarak cezaevinin olduğu bölgeye yürüdü.


Eylemcilere karşı TOMA'lı önlem

Ergenekon davasının karar duruşması öncesi Silivri Cezaevi'ne giden TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu arası kapatıldı. Cezaevi bölgesine gelen sivillerin gişelerden geçmesine izin verilmiyor. Polis ve jandarma barikatlarının yanı sıra TOMA ve zırhlı araçlar da bölgede bekletiliyor.


Silivri’de hareketli dakikalar

Ergenekon davasında karar duruşması öncesi Silivri Cezaevi önünde hareketli dakikalar yaşandı. Cezaevinin karşısına daha önce kurulan çadırda kalan şahıs, uyarıları dikkate almayınca gözaltına alındı. Bu sırada çadırda bulunan diğer eylemciler slogan atmaya başlayınca gergin dakikalar yaşandı. Gerginlik kısa sürdü.


- Jandarma, Ankara Barosu avukatlarına izin vermedi 

Ankara Barosu avukatları, Ergenekon davasının karar duruşmasının görüleceği Silivri Cezaevi yerleşkesine otobüslerle geldi. D-100 Karayolu'nun cezaevi sapağında durdurulan otobüsün cezaevi bölgesine girişine izin verilmedi. Jandarma ile avukatlar arasında isim gerginliği yaşandı.


- Silivri’de helikopterli önlem

Ergenekon davasında karar duruşmasını yapılacağı Silivri Cezaevi ve çevresinde polis ve jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Askeri helikopterde bölgede tur attı.


Tarihi duruşmaya girenler kameraya kaydediliyor

 Ergenekon davasında karar duruşmasını takip etmek için salona girenler, jandarma görevlileri tarafından kameraya kaydediliyor.


Binaya girişler başladı

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonunun bulunduğu binaya girişler başladı. Mahkemenin talimatı üzerine izleyicilerin alınmayacağı duruşma nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren bazı tutuksuz sanıklar, avukatlar ve basın mensupları binanın önünde toplandı.  Jandarma ekipleri, binanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya gelenler, binanın bahçesine de kontrollü giriş yapabiliyor.  

Sarı basın kartı sahibi gazeteciler, binaya girişte kartları jandarma görevlileri tarafından Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden kontrol edildikten sonra içeri alınıyor. 

Ellerinde duruşmaya katılacak sanıkların ve avukatların isimlerinin yer aldığı liste bulunan görevliler, binaya alımları bu listeye göre yapıyor. Binaya, ses kayıt cihazı, kulaklık, şarj aleti, flash bellek, bilgisayar gibi görüntü ve ses kaydı yapabilen hiçbir cihaz alınmıyor. Bu cihazlar, girişte görevlilere teslim ediliyor. Binaya girişler, arama noktasından ve x-ray cihazından geçilerek gerçekleştiriliyor. 

Girişlerin kontrollü yapılması nedeniyle bahçenin önündeki güvenlik bölgesinde yoğunluk oluştu. Buradaki bazı basın mensupları da duruma alkışlarla tepki gösterdi. Sarı basın kartı olmayan gazeteciler de içeri girmek için yetkililerle görüşüyor. Arama noktasından ve x-ray cihazından sinyal vermeden geçerek içeri alınanların, mahkemenin talimatı doğrultusunda, herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda kimlik tespitinin daha kolay yapılabilmesi için görüntülü kaydı alınıyor.  

Adliyenin önünde basın mensuplarına ayrılan otoparka çok sayıda canlı yayın aracından yayın yapılıyor. Bölgede ambulanslar da bekletiliyor. 

Silivri Cezaevi'ne tarladan gitmek isteyen gruba polis izin vermedi

Ergenekon davasının son duruşmasını izlemek için Silivri'ye gelen bazı gruplar, çeşitli yöntemler deneyerek cezaevi önüne gitmek istiyor.


D-100 karayolunun cezaevi girişini kapatan polis tarladan girmek isteyen grubu kalkanları ile uzaklaştırdı. Eylemcilerin bölgedeki beklemesi sürüyor.

 Ergenekon'da tutuksuz sanıklar, bavullarıyla duruşmaya geldi

Ergenekon davasında karar duruşması öncesinde Silivri Cezaevi bitişiğindeki mahkeme salonunun önü hareketlenmeye başladı. Bazı tutuksuz sanıkların mahkemeye bavullarıyla geldikleri gözlendi. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 5 yıldır görülen Ergenekon davasında bugün karar açıklanması bekleniyor. 67'si tutuklu 275 sanığın yargılandığı dava için mahkeme salonu önünde hareketlilik başladı. Tutuksuz sanıklar, avukatlar ve basın mensupları mahkeme önünde bekliyor. Basın mensuplarının hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Salona henüz kimse alınmıyor.  

Mahkeme salonunun önünde bazı tutuksuz sanıkların bavullarıyla beklediği gözlendi. Bavullarıyla gelen tutuksuz sanıklardan Fatma Sibel Gürcihan, mahkemenin hukuksuz davrandığını ileri sürdü. Sanık yakınlarının içeri alınmamasını eleştiren Gürcihan, bunun mahkemenin kararına gösterge olduğunu iddia etti. Gürcihan, tutuklama kararı çıkması ihtimaline karşı bavullarıyla geldiklerini söyledi. Gürcihan, bir diğer tutuksuz sanık olan eşi Behiç Gürcihan ile birlikte duruşma salonunun önünde oturmaya başladı. 

CİHAN
<< Önceki Haber Ergenekon davasında bugün neler yaşandı? Ergenekon'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER