Erdoğan'ın 'aşırı sendikacı' dediği o isim ortaya çıktı

Başbakan Erdoğan'ın Taksim Gezi parkıyla ilgili gece yarısı sanatçılar ve temsilcilerle yaptığı görüşmeyi anlatırken tepki gösterdiği sendikacı röportaj verdi.

Erdoğan'ın 'aşırı sendikacı' dediği o isim ortaya çıktı

Başbakan Erdoğan'ın dünkü Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda isim vermeden eleştirdiği ve 'aşırı sendikacı' olarak nitelediği kişi ortaya çıktı. 

Vatan Gazetesi tarafından ayrıntıları paylaşılan, Hürriyet Gazetesi tarafından da röportajına yer verilen habere göre Başbakan Erdoğan ''Akşam gelenlerin içinden bazıları onlar da aynı kafada bir kaç tanesi. Geneli çok memnun kaldı, beğendiler. Ama bir tanesi çıktı, aşırı sendikacılardan bir tanesi orada hakikaten bizi de çok ciddi manada rahatsız etti.'' dediği kişi Disk Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu.

Çerkezoğlu toplantının ayrıntılarını anlatırken o akşam söylediklerini şöyle aktardı:  "Halkın iradesi önemlidir. Olay mimari bir mesele değil, toplumsal bir gerçekliğe dönüşmüştür. 17 gün içinde olaylarda 4 ölüm olayı yaşanmış, binlerce kişi yaralanmıştır. Artık bu olay sadece Gezi parkıyla ilgili olmaktan çıkmıştır. Artık ortada toplumsal ve sosyolojik bir durum vardır. Buna karşı da bir şeyler söylemek zorundasınız'' 

Çerkezoğlu'nun sözleri üzerine salonda bir gerginlik yaşanırken Başbakan Erdoğan, ardından da kızı ve danışmanı Sümeyye Erdoğan toplantı salonundan ayrıldı.

Erdoğan o gece yaşananları dün şöyle aktarmıştı:
"Akşam gelenlerin içinden bazıları onlar da aynı kafada bir kaç tanesi. Geneli çok memnun kaldı, beğendiler. Ama bir tanesi çıktı aşırı sendikacılardan bir tanesi orada hakikaten bizi de çok ciddi manada rahatsız etti. 'Bu sadece mimari bir mesele değildir sosyolojik bir meseledir.' Ne demek sosyolojik mesele? Siyasetçinin sosyolojiyi bilmemesi gibi bir şey olabilir mi? Siyasetçinin bütün işi sosyolojidir, psikolojidir. Eğer biz bu toplumun sosyolojik analizlerini yapamıyorsak, psikolojik analizlerini yapamıyorsak zaten buralara gelemezdik. Ve çok daha enteresanı biz Taksim projesiyle ilgili sunumlarımızı ne zaman yaptık? 2011 seçimleri öncesinde yaptık. Burada ne vardı Topçu Kışlası vardı. Diyorlar ki, kışla ifadesinden biz rahatsızız. Burası Topçu Kışlası olarak anılmayacak şehir şehir müzesi olacak. AKM'nin yerine de ev bir opera binası yapalım. Taksim meydanına bu yakışır." 


<< Önceki Haber Erdoğan'ın 'aşırı sendikacı' dediği o isim ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER