Erdoğan'ın Başdanışmanı'ndan ilginç Twitter yorumu!

Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'dan twitter açıklaması geldi.

Erdoğan'ın Başdanışmanı'ndan ilginç Twitter yorumu!

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan Twitter’ın kapatılmadığını sadece erişimin engellendiğini söyledi. TBMM’de basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yalçın Akdoğan şöyle dedi:

“BU BİR ENGELLEMEDİR”
”Bunu bir kere kapatma yasaklama olarak algılamak doğru değil. Bu bir engellemedir. Şuna karar vermemiz lazım. Kişi hak ve özgürlüklerini koruyacak mıyız korumayacak mıyız.
Burada vatandaşların şikayeti üzerine doğrudan özel hayatlarına saldırı şikayeti üzerine mahkemelerin verdiği bir karar var. Hiç kimse mahkeme kararlarından mümezzeh değildir. Ortada bir karar varsa bu herkes için geçerlidir. Twitter buna itibar etmektedir. Öncelikle sorunu doğru tanımlamamız gerekiyor.

TWİTTER MAHKEME KARARLARINA İTİBAR ETMELİDİR
Burada facebook mahkeme kararı kendine geldiğinde mahsurlu olan içeriği çıkarmak durumundadır. Ama twitter Türkiye Cumhuriyetini kaale almamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine itibar etmemektedir. Ve kişi haklarına yönelik saldırılara göz yummaktadır. Meseleye bu açıdan bakmak gerekir. Bu sorumsuzluk twitter’a aittir. Kişi haklarına yönelik bir saldırı gerçekleştiğinde mahkemeler bu yönde karar verdiğinde nasıl facebook mahkeme kararını yerine getiriyorsa twitter da çıkarmalıdır. Münferiden bu sayfalar kapatılamıyor. Bu engellemeyi twitter yapmalıdır.

KAPATMA NORMAL BİR VATANDAŞLA İLGİLİDİR
Türkiye'ye ait bir sonuç değildir. Bu sebeple bu meseleyi siyasi bir müdahale gibi algılamak da doğru değil. Bu normal bir vatandaşla ilgilidir. Bir hanfendiyle ilgili pornografik görüntüler konulmuştur ve mahkeme kişi haklarının ihlal edildiğine karar vermiştir. Bunu kapatma gibi algılamamak gerekir. Twitter mahkeme kararlarına itibar etmelidir.

ELBETTE ÖZGÜRLÜKLER ESASTIR
Mahkeme kararları bugün ortaya çıkmış değil. Mahkeme kararına göre uygulamaya gidilmiştir. Bu konuda twitter başkanı açıklama yapıyor. SMS üzerinden bunun açılabileceğini söylüyor. Oysa o kişi biraz sorumlu bir kişi mahkeme kararı karşısındaki duyarsızlığa cevap vermez de millete akıl verir.
Burada bugün kişi hakları ihlal ediliyorsa yarın ulusal güvenlik meselesi olabilir. Yani hukuk tanımamazlık gibi bir durum söz konusu değildir. burada Elbette özgürlükler esastır ama kişi haklarına dönük bir saldırı varsa bunun da korunması gerekir. Hiçbir şirket uluslarararası da olsa bir iletişim şirketi de olsa ben kural tanımam kardeşim diyemez.”

<< Önceki Haber Erdoğan'ın Başdanışmanı'ndan ilginç Twitter yorumu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER