Erdoğan köşke çıkarsa başbakanlık koltuğuna oturacak isim

Ak Parti kulislerinde Erdoğan’ın Köşk adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Köşk adaylığından çok Başbakan’ın kim olacağı ve kongreye nasıl gidileceği şu anda kulislerde en çok sorulan soru.

Erdoğan köşke çıkarsa başbakanlık koltuğuna oturacak isim

Başbakan Erdoğan, anket sonuçlarını görüp, Afyonkarahisar kampında da durum değerlendirmesi yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Gül ile bir araya gelecek ve aday olup olmadığını açıklayacak. 
Ak Parti’nin İzmir’de oylarını artıran Binali Yıldırım’a Başbakanlık konusunda jest yapılabileceği de belirtiliyor.

Yıldırım mı gelecek?

Milliyet'in haberine göre, Ak Parti kulislerinde Erdoğan’ın Köşk adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Köşk adaylığından çok Başbakan’ın kim olacağı ve kongreye nasıl gidileceği şu anda kulislerde en çok sorulan soru. 3 dönem yasağı nedeniyle 73 milletvekilinin 2015 seçimlerinde tekrar aday olamayacak olması nedeniyle yasak öncesi bu ağır toplardan birinin Başbakanlık makamına oturabileceğini gündeme getiriyor. Bu isimler arasında Başbakan yardımcıları Ali Babacan ve Bülent Arınç, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin gibi isimler öne çıkıyor. Kulislerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nı bırakarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve Ak Parti’nin İzmir’de oylarını artıran Yıldırım’a jest yapılabileceği de belirtiliyor.

2015 sonrası ne olacak?
Bu konuşulan formüllerin işleyip işlemeyeceği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan görüşmesinin arkasından ortaya çıkacak. Gül’ün, Erdoğan’ın Köşk adaylığını istemesi halinde Köşk adayı olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Gül’ün tekrar partiye dönüp Başbakanlık yapıp yapmayacağına yönelik tavrı da merak konusu. Gül’ün yeşil ışık yakması halinde 2015 yılındaki seçimlere kadar geçici bir Başbakan ile yola devam edileceği belirtiyor. Bu süreçte sonbaharda Ak Parti kongresi toplanarak yeni yol haritasına göre yeni genel başkanını da seçecek. Anlaşma sağlanması halinde de 2015 sonrasında Gül Başbakan olarak partinin başına geçecek.

Erdoğan’ın anket sonuçlarını gördükten ve Afyon kampında son durum değerlendirmesi yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile biraraya geleceği ve aday olup olmayacağını açıklayacağı belirtildi.
<< Önceki Haber Erdoğan köşke çıkarsa başbakanlık koltuğuna oturacak isim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER