Erdoğan dikkat çekince harakete geçildi!

Erdoğan konuya değindi, , Vakıflar Genel Müdürlüğü hemen çalışma başlattı

Erdoğan dikkat çekince harakete geçildi!

Başbakan Erdoğan'ın "Ahıra, depoya çevrilen camilerimiz var. Onlar milletin camileriydi" diyerek tepki gösterdiği Türkiye'nin kayıp camileriyle ilgili, Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışma başlattı. Satılan camiler geri alınacak, yıkılanlar yeniden yapılacak.

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Cumhuriyet döneminde imar faaliyetleri nedeniyle yok edilen camileri satın alıp aslına uygun bir şekilde yeniden faaliyete geçireceklerini açıkladı.

2 ŞEHİRDE 150 KAYIP CAMİ

Ertem, özellikle Bursa ve İstanbul çevresinde yok olan 150 civarında cami olduğunu söyledi. Müzeye çevrilen Trabzon'daki Ayasofya Camii ile ilgili Kültür Bakanlığı'na açtıkları davayı kazandıklarını belirten Ertem, "Burasının yeniden cami olarak hizmet vermesini planlıyoruz. Fatih tarafından cami olarak vakfedilmiş bir yer. 1960'tan sonra Bakanlar Kurulu kararı dahi olmadan müzeye dönüştürülmüş. Vakfiyesine göre camidir ve cami olarak ilelebet yaşayacaktır" diye konuştu.

SATILANLAR GERİ ALINACAK

Ertem şöyle devam etti: "Zamanında satılan veya kaynaklarımızda görülmesine rağmen yıkılarak başka amaçlarla kullanılan camiler var. Onlarla ilgili geniş bir araştırma başlattık. Tekrar satın alıp, aslına uygun olarak faaliyete geçmelerini sağlayacağız. En somut örnekleri Bursa'daki Zafranlık Camii ve Tavukçu Mescidi var. Neredeyse 73 yıldır ev olarak kullanılan yerler."
<< Önceki Haber Erdoğan dikkat çekince harakete geçildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER