Emrullah İşler'den 180 derece dönüş!

Bakan yapıldıktan sonra Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında yaptığı açıklamalarıyla tepki çeken Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in, geçmişte farklı düşündüğü ortaya çıktı.

Emrullah İşler'den 180 derece dönüş!

Eski AK Partili İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammet Çetin, İşler'in Pensilvanya'da on kadar milletvekili ile Hocaefendi'yi ziyaret ettiğini ve farklı şeyler konuştuğunu dün twitter hesabından açıkladı.

Çetin, İşler'in ziyaretten sonra Hocaefendi'den çok etkilendiğini belirterek, “Hocamızın, ilmi, edebi, zühdü, feraseti ve söylediklerinin isabeti karşısında hayran kaldığını ve kendi görüşlerinin neden ve nasıl değiştiğini birçok vekile lobide, ballandıra ballandıra anlatmıştı.” ifadelerini kullandı.  Çetin'in aktardığına göre, Başbakan Yardımcısı İşler, ziyaret sonrası AK Parti ve toplumdaki yozlaşmanın, mevcut ilmi, ahlaki ve siyasi çöküntünün ancak Hocaefendi'nin görüş, hizmet ve katkılarıyla düzelebileceğini yakın çevresine sürekli olarak anlattı. Ayrıca, İşler görüştüğü kişilere, AK Parti'nin maddi başarısının, Hocaefendi'nin manevi rehberliği ile müstakim olabileceğini yoksa çok şeylerin kaybedileceğini belirtti. AK Parti'nin Hocaefendi'nin maneviyatıyla ayağa kalkması gerektiğini vurguladı.

"BAKAN OLUNCA 180 DERECE DÖNDÜ"

Hocaefendiyle görüşmesinden bir hafta sonra İşler'in, yine eski AK Partili İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen ve kendisinin yanına geldiğini aktaran Çetin, şöyle devam etti: “Bana ve İlhan Bey'e, yeni görüş ve iddialarından dolayı parti içinde dışlandığını ve bizzat kendi kelimesiyle aforoz edildiğini, istikbalinin söndürüldüğünü söyleyip bize biraz uzak durmuştu. Bakanları tokatlayabilen, bütün bir Türkiye'yi tokatlayabilen birileri tarafından zılgıt yemişti. Sonra Bakan olunca bu 180 derece dönmeye ve Hizmet ve Hocaefendi aleyhinde ifadelere şaşırdım.”

“İLAHYATÇISIN, DEĞER Mİ?”

Zaman gazetesinin haberine göre, Çetin, İşler'in ilahiyatçı kimliği ve yeni meal yazılması gerektiğini sürekli hatırlattığını aktardı. Bakan'a “Sayın İşler, dünya-ahiret dengesini, İlahi Mahkeme, hesap ve Sırat'ı çok iyi bilirsiniz. Yoksa Bakanlıktan sonra onlarda mı değişti? Değer miydi Allah aşkına!” diye seslendi. 

“GÜLEN, SİYASİ LİDER GİBİ DAVRANIYOR”

İşler'in dün gazetecilere verdiği demeç "Cemaat bitti" başlığıyla duyuruldu. Gülen Hocaefendi'nin siyasi lider gibi davrandığını iddia eden Başbakan Yardımcısı, burada tepki toplayan şu ifadeleri kullandı. “Yani Türkiye'de bu cemaat tamamen bitmiştir artık. Elde bir örgüt kalmıştır. Bütün Türkiye'de yaşanan son yıllardaki ne kadar karanlık, kirli, pis iş, şantaj, tehdit varsa hepsinin arkasında bu yapının olduğu anlaşıldı ama artık bunların arkasında bir cemaat olarak düşünmüyor. Şimdi bu yapı üzerinde konuşulması gereken ne kadar yerlidir ne kadar yabancıdır. Bu yapı, bu cemaati tamamen kalkan olarak kullanmış.”

TÜRKÇE OKULLARINA BÜYÜK İFTİRA

Türkçe Olimpiyatlarını da eleştiren İşler, büyük bir iftiraya da imza attı. Ayrıca, kendisinin duruma göre gerçek düşüncesi sakladığını dışa vurdu. İşler, “Yurtdışında okullara gittiğimiz zaman bir gözlemimiz vardı. Bu okullarda Türkçe falan öğretilmiyordu. Birkaç tane zeki çocuğa şarkı, türkü öğretiliyor, milli kıyafetler giydiriliyor” iddiasında bulundu.

MİLLETVEKİLİYKEN TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Emrullah İşler sade milletvekili iken 2013 yılında Hartum'da gerçekleştirilen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sudan Finali'ne katılmıştı. Burada yaptığı konuşmada, Türkçe Olimpiyatları'nın "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla yapılacağına dikkat çekmiş, Türkçe'nin bir medeniyet ve eğitim dili olarak dünyanın birçok ülkesinde konuşulduğunu ifade etmişti. İşler, Türkçe'nin evresel bir barış dili olma yolunda olduğunu belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etmişti.

<< Önceki Haber Emrullah İşler'den 180 derece dönüş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER