Emniyet'teki hukuksuz operasyonun ikinci perdesinde tuhaf sorular

Polislere yapılan hukuksuz operasyonun ikinci ayağında da "görevini niçin hakkıyla yaptın" gibi tuhaf soruların sorulduğu öğrenildi..

Gözaltına alınan polis, başını eğdirmedi

Emniyet'e hukuksuz operasyonun ikinci ayağı da siyasi söylemlerin gölgesinde göstere göstere geldi. Terör, casusluk ve yolsuzlukla mücadele eden polislere yönelik operasyon İstanbul merkezli olmak üzere 14 ilde gerçekleştirildi. 33 polis için gözaltı kararı vardı. Gözaltı ve arama için bazı adreslere yine kanunlara aykırı biçimde gece yarısı gidildi.

Operasyonla ilgili açıklama yapan, müvekkillerin avukatı Ahmet Arslan "Sorular ilk operasyondakilerle aynı içerikte. Şöyle ifade edeyim "görevini niçin hakkıyla yaptın" ve diğer hukuk tekniğine aykırı uzun soru. Hiç bir hukuki gerekçesi yoktur. Görevi gereği yaptıklarının neden yapıldığı sorulmaktadır." diye konuştu.

Bu soruların ve dosyanın ancak İdari soruşturmanın konusunu teşkil edebileceğini ifade eden Arslan, idari soruşturmadan da bir şey çıkmayacağını belirtti..

Arslan ayrıca gözaltına alınanların 17'sinin istihbaratta görevli komiser ve amirler olduğunu diğerlerininse polis memuru olduğunu belirtip "dinlemelerle alakalı" dedi..

<< Önceki Haber Emniyet'teki hukuksuz operasyonun ikinci perdesinde tuhaf sorular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER