Emniyette göreve iadeleri işleme koymamak için yeni yol bulundu

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından tasfiyeye maruz kalan emniyet teşkilatında yeni bir deprem yaşanıyor.

Emniyette göreve iadeleri işleme koymamak için yeni yol bulundu

Görevden alınan teşkilat mensuplarının geri dönmesini engellemek için Emniyet Hizmetleri Sınıfı Branş Yönetmeliği'ni değiştiren bakanlık ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yeni bir çalışma başlattı. 

Ankara Bölge İdare Mahkemesi aralarında eski Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Akyürek ile İkmal ve Bakım Dairesi Başkanı Ali Yıldırım'ın da bulunduğu onlarca üst düzey emniyet mensubunun ‘gerekçesiz' olarak görevden alınmasıyla ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi. Üst mahkemenin verdiği kararın ardından emniyet mensuplarının bir ay içerisinde eski görevlerine dönmeleri gerekiyor. 

İddialara göre, İçişleri Bakanlığı ve EGM, memurların görevlerine iadelerini sağlamak yerine davalarını çekmeleri yönünde baskı yapmayı tercih etti. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Ramazan Akyürek'i makamına çağırarak davasını geri çekme talebinde bulundu. Ancak Ramazan Akyürek, bunu kabul etmedi.

Zaman'ın haberine göre, bu görüşmenin ardından Genel Müdür Kılıçlar, Akyürek'in kararını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya aktardı. Ala da mahkemeden ‘yürütmeyi durdurma' kararı alan emniyet müdürlerinin bir merkezde toplanması için bir çalışma yapılması talimatını verdi. İçişleri Bakanlığı ve emniyet bürokratları da halen aktif çalışan 37 daireye ek olarak Merkez Daire Başkanlığı adında bir merkezin kurulmasına karar verdi. Ulaşılan bilgilere göre, daire en geç bir ay içerisinde faaliyete geçecek. Burada görev yapan birinci sınıf emniyet müdürlerine aktif hiçbir görev tevdi edilmeyecek. Ancak diğer dairelerde görev yapan muadilleri gibi özlük haklarında ve maaşlarında herhangi bir kesintiye gidilmeyecek.
<< Önceki Haber Emniyette göreve iadeleri işleme koymamak için yeni yol... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER